Τροχοί & TIR

Δοκιμάζονται τα πρώτα ηλεκτρικά VW e-Crafter

H Volkswagen παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά e-Crafter σε σημαντικούς πελάτες της σε Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Ολλανδία και Σουηδία. Η παράδοση έγινε στο αρχηγείο της εταιρείας στο Ανόβερο, ενώ οι πελάτες
Σάββατο 27/01/2018 - 13:29
Κοινοποίηση στα Social Media

H Volkswagen παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά e-Crafter σε σημαντικούς πελάτες της σε Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Ολλανδία και Σουηδία. Η παράδοση έγινε στο αρχηγείο της εταιρείας στο Ανόβερο, ενώ οι πελάτες θα δοκιμάζουν τα ηλεκτρικά βαν σε καθημερινές συνθήκες ως τα μέσα του τρέχοντος έτους.

Οι εν λόγω εταιρείες προέρχονται από πολλούς κλάδους και διαθέτουν οχήματα που διανύουν καθημερινά από 70 έως 100 χλμ. με εκατοντάδες στάσεις για φόρτωση ή παράδοση φορτίων. Σύμφωνα με την ανάλυση της Volkswagen Commercial Vehicles, αυτές οι παράμετροι αποτελούν περίπου το 85% των αστικών μετακινήσεων και αφορούν σε πάνω από 210.000 οδηγικά προφίλ και περισσότερους από 1.500 πελάτες. Η εταιρεία τονίζει πως το e-Crafter φτιάχτηκε ειδικά για τέτοιες χρήσεις, προσφέροντας ισχύ 100 kW (134 ίππων), αυτονομία περίπου 160 χλμ. και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 90 χλμ./ώρα.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του νέου e-Crafter είναι πλήρως ενσωματωμένες στο κάτω τμήμα του αμαξώματος, κάτι που σημαίνει πως ο χώρος φόρτωσης των 10,7 m3 παραμένει αμετάβλητος. Φυσικά αναλλοίωτες είναι και οι διαστάσεις της καρότσας, που έχει πλάτος 1.380 χλστ. και ύψος 1.861 χλστ. Ανάλογα με την έκδοση, το ωφέλιμο φορτίο κυμαίνεται από 1,0 έως 1,75 τόνους. Σε ένα σταθμό φόρτισης CCS, οι μπαταρίες των 35,8 kWh μπορούν να «γεμίσουν» κατά 80% μέσα σε 45 λεπτά. Σε μία μονάδα AC wallbox των 7,2 kW, η πλήρης φόρτιση πραγματοποιείται σε 5 ώρες και 20 λεπτά (συνήθως κατά τη νύχτα).

Στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου e-Crafter περιλαμβάνονται στοιχεία όπως το Park Assist με πλευρική προστασία, μια πολυλειτουργική κάμερα αλλά και μία ακόμα για την οπισθοπορεία, ο αυτόματος κλιματισμός (Climatronic), τα θερμαινόμενα καθίσματα, το GPS και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Το νέο e-Crafter θα είναι διαθέσιμο από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

PreviousNext