Τροχοί & TIR

Διανομές μηδενικών ρύπων στο Λονδίνο

Η σουηδική start-up, Volta Trucks, μετά τη συνεργασία της με τις σκανδιναβικές εταιρείες διανομών Bring και Posten, συμφώνησε να δοκιμάσει στην πράξη το ηλεκτρικό της φορτηγό Volta Zero, στη ζώνη πο
Τρίτη 08/09/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η σουηδική start-up, Volta Trucks, μετά τη συνεργασία της με τις σκανδιναβικές εταιρείες διανομών Bring και Posten, συμφώνησε να δοκιμάσει στην πράξη το ηλεκτρικό της φορτηγό Volta Zero, στη ζώνη πολύ χαμηλών ρύπων (Ultra Low Emission Zone - ULEZ) του Λονδίνου.

Οι δοκιμές θα εκκινήσουν στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και το ηλεκτρικό φορτηγό -του οποίου το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στο 2021- θα παραλάβει η DPD, η ηγέτιδα εταιρεία διανομών του Ην. Βασιλείου, που παρήγγειλε πρόσφατα 300 μονάδες του ηλεκτρικού Nissan eNV200.

Υπενθυμίζεται πως το Volta Zero, έχει μικτό βάρος 16 τόνων και σχεδιάστηκε ειδικά για τις διανομές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αυτονομία του κυμαίνεται από 150 έως 200 χλμ. Λόγω του αστικού χαρακτήρα του, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ορατότητα του οδηγού, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή προστασία των πεζών και των ποδηλατών. Για αυτό τον λόγο, η θέση οδήγησης βρίσκεται χαμηλά, στη μέση της καμπίνας και μπροστά από τον άξονα, προκειμένου ο οδηγός να έχει οπτικό πεδίο 220 μοιρών.

PreviousNext