Τροχοί & TIR

Οι τιμές των Mercedes-Benz eVans

Διαθέσιμα προς παραγγελία από το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Mercedes-Benz Ελλάς, είναι τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Ανάμεσά τους συναντάμε δύο βαν, το eVito Van -το οποίο είχαμε
Τρίτη 08/09/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Η Mercedes-Benz, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, εστιάζει στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης eDrive@VANs, με την οποία υιοθετεί μια νέα και ολοκληρωμένη προσέγγιση. Με στρατηγικό στόχο τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας, αυτή τη στιγμή η προϊοντική παλέτα των ηλεκτρικών Vans της Mercedes-Benz περιλαμβάνει οχήματα τόσο επαγγελματικών όσο και επιβατικών εκδόσεων.
Η Mercedes-Benz, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, εστιάζει στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης eDrive@VANs, με την οποία υιοθετεί μια νέα και ολοκληρωμένη προσέγγιση. Με στρατηγικό στόχο τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας, αυτή τη στιγμή η προϊοντική παλέτα των ηλεκτρικών Vans της Mercedes-Benz περιλαμβάνει οχήματα τόσο επαγγελματικών όσο και επιβατικών εκδόσεων.

Διαθέσιμα προς παραγγελία από το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Mercedes-Benz Ελλάς, είναι τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας.

Ανάμεσά τους συναντάμε δύο βαν, το eVito Van -το οποίο είχαμε την τύχη να οδηγήσουμε πρόσφατα- και το μεγαλύτερο eSprinter Van. Δύο είναι οι επιλογές και στα επιβατικά οχήματα, το πολυτελές πολυχρηστικό EQV και το eVito Tourer με την εντυπωσιακή αυτονομία.

Αναλυτικότερα, οι τιμές του eVito Van Long με τις μπαταρίες των 35 kWh ξεκινούν από τα €53.500, ενώ αυτές της έκδοσης eVito Van Extra Long εκκινούν από τα €54.400. Με την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας, το eSprinter Van μπορεί να αποκτηθεί από €66.900, με την τιμή της έκδοσης με τις μπαταρίες των 47 kWh, να διαμορφώνεται στα €75.210. Το EQV300 Long με χωρητικότητα μπαταρίας 90 kWh, τιμάται στα €91.900. Σημειώνεται πως στις πιο πάνω τιμές περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%.

Αξίζει να αναφερθεί, πως το υψηλότερο κόστος κτήσης αντισταθμίζεται από το χαμηλότερο κόστος χρήσης, καθώς και από τα κρατικά κίνητρα για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, όπως η απουσία Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης στα ηλεκτρικά οχήματα, η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος, αλλά και τα φορολογικά οφέλη όπως οι υπεραποσβέσεις.

Υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, η Mercedes-Benz Ελλάς θέλοντας να αναβαθμίσει την εμπειρία των πελατών της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει λύσεις που αφορούν στην υποδομή φόρτισης, στην παροχή ρεύματος ή τον συνδυασμό και των δυο αυτών υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία αναλαμβάνει την ενεργειακή επιθεώρηση των εγκαταστάσεων, τον έλεγχο επάρκειας ισχύος, τον εξοπλισμό φόρτισης και την εγκατάστασή του, καθώς και την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, η δωρεάν εφαρμογή eVAN Ready μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκρινίσει εκ των προτέρων, εάν η ηλεκτροκίνηση είναι η βέλτιστη επιλογή για τον κάθε πελάτη. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή αναλύει τις καθημερινές διαδρομές και την οδηγική συμπεριφορά, προσομοιώνει την αντίστοιχη κατανάλωση ενέργειας και αξιολογεί εάν ένα ελαφρύ επαγγελματικό ηλεκτρικό όχημα Mercedes-Benz καλύπτει τις ανάγκες χρήσης καθ' όλη τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας.

Σημαντικό είναι επίσης, πως η αγορά ενός Mercedes-Benz eVan περιλαμβάνει και το ολοκληρωμένο πακέτο συντήρησης ServiceCare, με το οποίο καλύπτονται τα έξοδα των τεσσάρων πρώτων προγραμματισμένων ετήσιων συντηρήσεων. Παράλληλα, με την απόκτηση ενός eVito, eSprinter ή EQV, ο πελάτης παραλαμβάνει και το πιστοποιητικό μπαταρίας με το οποίο η Mercedes-Benz θα αντικαταστήσει δωρεάν την μπαταρία, στην περίπτωση που η χωρητικότητά της μειωθεί σημαντικά τα πρώτα 8 χρόνια ή/και τα πρώτα 100.000 χλμ. στο eVito Van ή τα 160.000 χλμ. στα eSprinter, eVito Tourer και EQV.

Η EQV300, το ηλεκτρικό premium πολυθέσιο της Mercedes-Benz, είναι το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας EQ που κάνει την είσοδό του στην ελληνική αγορά, μετά την EQC.
PreviousNext