Τροχοί & TIR

Nikola TRE: Το ηλεκτρικό alter ego του IVECO S-WAY (+video)

Πάνω στο IVECO S-WAY στηρίζεται το ολοκαίνουργιο Nikola TRE, ένα ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία έως και 400 χλμ., το οποίο θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους κατόχους του από το 2021. Το πιο πάνω φορ
Πέμπτη 05/12/2019 - 15:58
Κοινοποίηση στα Social Media
Οι παραδόσεις του ηλεκτροκίνητου Nikola TRE θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021.
Οι παραδόσεις του ηλεκτροκίνητου Nikola TRE θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021.

Πάνω στο IVECO S-WAY στηρίζεται το ολοκαίνουργιο Nikola TRE, ένα ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία έως και 400 χλμ., το οποίο θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους κατόχους του από το 2021.

Το πιο πάνω φορτηγό αποτελεί τον πρώτο καρπό της συνεργασίας μεταξύ της Nikola Corporation με τον όμιλο CNH Industrial NV, μέλος του οποίου είναι και η IVECO. Σημειώνεται πως το TRE είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγό μπαταρίας (BEV) και όχι ένα υδρογονοκίνητο όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV), μια τεχνολογία στην οποία ειδικεύεται η αμερικάνικη εταιρεία. Το τελευταίο αναμένεται να λανσαριστεί το 2023, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) Nikola TRE θα μπορούν να μετατραπούν σε υδρογονοκίνητα (FCEV).

Σε ό,τι αφορά στο Nikola TRE που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Τορίνο της Ιταλίας σε έκδοση τράκτορα 4x2, αυτό εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 480 kW (650 ίππων) ισχύος και 1.800 Nm ροπής. Ο κινητήρας τροφοδοτείται με ενέργεια από συστοιχίες μπαταριών συνολικής χωρητικότητας έως και 720 kWh, οι οποίες θα κατασκευαστούν από τη Nikola και όπως προαναφέρθηκε θα προσδίδουν στο φορτηγό μέγιστη αυτονομία έως και 400 χλμ.

Σημειώνεται, πως το Nikola TRE θα διατίθεται και σε εκδόσεις φορτηγού 2 ή 3 αξόνων, μικτού βάρους 18 έως 26 τόνων, τα οποία θα δραστηριοποιούνται στις εθνικές μεταφορές, στις διανομές, στην αποκομιδή σκουπιδιών και σε άλλες αστικές χρήσεις.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης του νέου Nikola TRE, παρευρέθη ο συνάδελφος Βασίλης Δαραμούσκας. Αναλυτική παρουσίαση του νέου μοντέλου θα υπάρξει σε επόμενο τεύχος του Τ&Τ. Μέχρι τότε δείτε παρακάτω το βίντεο:

 

 

 

PreviousNext