Τροχοί & TIR

Επενδύουν στη Nikola Motor

H Nikola Corporation, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των υδρογονοκίνητων βαρέων φορτηγών της, συλλέγει κεφάλαια από μεγάλους επενδυτές, προσδοκώντας να μαζέψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δο
Πέμπτη 17/10/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

H Nikola Corporation, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των υδρογονοκίνητων βαρέων φορτηγών της, συλλέγει κεφάλαια από μεγάλους επενδυτές, προσδοκώντας να μαζέψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συνάψει μια στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο CNH Industrial NV, ο οποίος θα πάρει ένα μερίδιο στην αμερικάνικη εταιρεία που αντιστοιχεί στο ποσό των 250 εκ. δολαρίων. Οι εταιρείες μέλη του ομίλου, οι IVECO και FPT Industrial, θα συμβάλουν με την τεχνογνωσία τους στην εξέλιξη των υδρογονοκίνητων μοντέλων ONE, TWO και TRE που ετοιμάζει η Nikola για τις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης.

Σε συνέχεια του παραπάνω, η Nikola ανακοίνωσε πρόσφατα δύο ακόμα στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι θα συνδράμουν από κοινού συνολικά 230 εκ. δολάρια. Η πρώτη είναι η Bosch, η οποία συνεργάζεται ήδη με την αμερικάνικη εταιρεία και τον τελευταίο καιρό στρέφεται δυναμικά στις κυψέλες καυσίμων, αποτελώντας παράλληλα μία από τις μεγάλες δυνάμεις στον χώρο των μπαταριών. Η δεύτερη είναι η Hanwha, μια ηγέτιδα εταιρεία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην κατασκευή ηλιακών πάνελ, η οποία θα βοηθήσει τη Nikola στους σταθμούς υδρογόνου που κατασκευάζει.

PreviousNext