Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων: Στη λωρίδα επιβράδυνσης τα βαριά, στη λωρίδα επιτάχυνσης τα ελαφρά

Κατώτερο των προσδοκιών της αγοράς των βαρέων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων, αποδείχθηκε το πρώτο δίμηνο της χρονιάς με τις ελπίδες των εισαγωγέων να στρέφονται τώρα στο αναμενόμενο άνοιγμα του
από Θάλεια Αγριμανάκη | Πέμπτη 01/04/2021 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Πρώτη -με σημαντική διαφορά- στις ταξινομήσεις των LCV, παραμένει η Ford.
Πρώτη -με σημαντική διαφορά- στις ταξινομήσεις των LCV, παραμένει η Ford.

Κατώτερο των προσδοκιών της αγοράς των βαρέων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων, αποδείχθηκε το πρώτο δίμηνο της χρονιάς με τις ελπίδες των εισαγωγέων να στρέφονται τώρα στο αναμενόμενο άνοιγμα του τουρισμού, κυρίως όμως στον μεγάλο αριθμό των διαγωνισμών που έχουν για φέτος προγραμματίσει να προκηρύξουν οι Δήμοι, οι Οργανισμοί και οι διάφοροι περιβαλλοντικοί φορείς.

Η γενική εκτίμηση είναι πως θα έχουμε μια θετική «διόρθωση» στις ταξινομήσεις Μαρτίου – Απριλίου στα άνω των 18 τόνων, για να ακολουθήσει μια ανοδική πορεία μέχρι το τέλος της χρονιάς, στην οποία θα συμβάλλουν και οι αυτοκινητιστές. Ειδικά για τα λεωφορεία, έχουν ήδη τοποθετηθεί αρκετές παραγγελίες για αντικατάσταση των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, οι επιδοτήσεις των οποίων τρέχουν από την αρχή του χρόνου και συνεχίζονται, ώστε να καλυφθούν όλοι οι υπόλοιποι φάκελοι που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα πληρωμής. Αυτές οι αντικαταστάσεις θα φανούν βέβαια στους επόμενους μήνες, όταν θα γίνουν οι παραδόσεις των οχημάτων στους δικαιούχους λεωφορειούχους των ΚΤΕΛ.

Πάντως, οι καλοί οιωνοί της χρονιάς, φάνηκαν κιόλας από τις ταξινομήσεις των LCV όπου σημειώθηκε αξιόλογη αύξηση 12,4% ενώ μεγαλύτερες αυξήσεις εμφάνισαν και οι αδύναμες πληθυσμιακά κατηγορίες των μικρών και μεσαίων φορτηγών, όπου συχνά ευημερούν τα ποσοστά, όχι όμως και οι αριθμοί.

Στις παρατηρήσεις του μήνα, σημειώνουμε το σαφές προβάδισμα της Iveco με εκπροσώπηση σε όλες τις κατηγορίες, την επικράτηση για δεύτερο μήνα της Ford στα LCV, την Skoda που εξακολουθεί να παίζει μόνη της στο γήπεδο των ταξί και τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των μεταχειρισμένων σε όλες τις κατηγορίες πλην μεσαίων/βαρέων φορτηγών.

TRANSPORT SHOW

Σημείο αναφοράς των εξελίξεων στα Επαγγελματικά Αυτοκίνητα, όλων των κατηγοριών, θα αποτελέσει η φετινή 4η έκθεση TRANSPORT SHOW, στις 10- 12 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ακριβώς στην έναρξη του τελευταίου και πιο κρίσιμου για τις ταξινομήσεις τετραμήνου.

Τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης συνεκτίμησαν οι μεγάλες γνωστές αντιπροσωπείες της χώρας μας, οι οποίες προέβησαν σε κρατήσεις μεγάλης έκτασης περιπτέρων προκειμένου να δείξουν στους επιχειρηματίες και στους αυτοκινητιστές, όλα τα σύγχρονα φορτηγά, βαν, λεωφορεία, minibus κ.α. Αρκεί να τονίσουμε, πως με το άνοιγμα της εκθεσιακής κάτοψης, οι αντιπρόσωποι προέβησαν σε κρατήσεις περιπτέρων που πλησίασαν τα 6.000 τ.μ. ενδεικτικό της θέλησής τους να επενδύσουν στην ενημέρωση των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι πραγματικά, θα βρεθούν μπροστά σε ένα εντυπωσιακό πανόραμα οχημάτων, πολλά από τα οποία θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Transport Show, όπως μας πληροφορούν οι εκθέτες, τους οποίους και ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους προς τη διοργανώτρια εταιρεία.

PreviousNext