Τροχοί & TIR

Πρωτιά της Ford στις πωλήσεις LCV

H Ford αναδείχτηκε τη χρονιά που μας πέρασε στη χώρα μας η Νο 1 σε πωλήσεις εταιρεία στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV). Μάλιστα, αυτή η πρωτιά ήρθε και με διαφορά, καθώς σε μί
Σάββατο 30/01/2021 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

H Ford αναδείχτηκε τη χρονιά που μας πέρασε στη χώρα μας η Νο 1 σε πωλήσεις εταιρεία στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV).

Μάλιστα, αυτή η πρωτιά ήρθε και με διαφορά, καθώς σε μία αγορά στην οποία η ζήτηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 13,9%, οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών οχημάτων Ford αυξήθηκαν το 2020 κατά 18% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως η εταιρεία απέσπασε μερίδιο αγοράς της τάξης του 22%, μια επίδοση που είναι η μεγαλύτερη στην τελευταία 20ετία!

Ως απόρροια των παραπάνω, το Ford Ranger αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία των pick-up αυτοκινήτων. Αντίστοιχα, το Transit Custom ήταν το best-seller επαγγελματικό van 1 τόνου.

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη

Αξίζει να αναφερθεί πως η πρωτιά της Ford δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά αφορά στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατάφερε για έκτη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων. αποσπώντας μερίδιο επί του συνόλου της που έφτασε το 14,6%. Χαρακτηριστικό της δυναμικής της εταιρείας είναι το γεγονός ότι σε 10 από τις 20 κύριες αγορές της Ευρώπης, η Ford κατάφερε το 2020 να αναδειχθεί ως η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών μοντέλων.

Το 2020 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Ranger, το οποίο κατάφερε να αναδειχθεί ως το best-seller μοντέλο της Ευρώπης στην κατηγορία των pick-up οχημάτων με μερίδιο που έφτασε το 30%. Την ίδια στιγμή, μέσα στο 2020 οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις του Ford Transit κέρδισαν σημαντικό εμπορικό έδαφος εν αναμονή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου E-Transit, το οποίο θα λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

PreviousNext