Τροχοί & TIR

Ολοκληρώθηκε η πώληση της UD Trucks από τη Volvo στην Isuzu

Στο πλαίσιο της νέας -κατ’ ελάχιστον- 20ετούς συνεργασίας των δύο ομίλων, το Volvo Group ολοκλήρωσε την πώληση της ιαπωνικής UD Trucks στην Isuzu Motors. Υπενθυμίζεται, πως η παραπάνω διαδικασία εί
Παρασκευή 07/05/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Στον όμιλο της Isuzu ανήκει πλέον η ιαπωνική UD Trucks.
Στον όμιλο της Isuzu ανήκει πλέον η ιαπωνική UD Trucks.

Στο πλαίσιο της νέας -κατ’ ελάχιστον- 20ετούς συνεργασίας των δύο ομίλων, το Volvo Group ολοκλήρωσε την πώληση της ιαπωνικής UD Trucks στην Isuzu Motors.

Υπενθυμίζεται, πως η παραπάνω διαδικασία είχε ξεκινήσει στα τέλη του 2019 με την υπογραφή τότε ενός μη δεσμευτικού μνημονίου συνεννόησης (MoU) και έναν χρόνο αργότερα είχε συνεχιστεί με την υπογραφή της σχετικής δεσμευτικής συμφωνίας.

Τελικά, η Isuzu Motors για την απόκτηση της UD Trucks πλήρωσε σε μετρητά στο Volvo Group το ποσό των 243 δισ. γιέν Ιαπωνίας, ή αλλιώς σχεδόν 1,87 δισ. ευρώ. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο κοντά στα 2 δισ. κορόνες Σουηδίας (σχεδόν 197 εκ. ευρώ) στα λειτουργικά έσοδα του σουηδικού ομίλου στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα αυξήσει την καθαρή θέση μετρητών του Volvo Group κατά περίπου 19 δισ. κορόνες (1,87 δισ. ευρώ).

Όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση, στόχος των δύο εταίρων είναι να σφυρηλατηθεί μια στέρεη, μακροχρόνια εταιρική σχέση, με έμφαση στις συνέργειες, στην αμοιβαία υποστήριξη και στην προώθηση των επενδύσεων σε παγκόσμια κλίμακα. Σημειώνεται, πως το αρχηγείο της συμμαχίας θα μοιράζεται σε εγκαταστάσεις της Ιαπωνίας και της Σουηδίας. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν τόσο ο Πρόεδρος της Isuzu Motors, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Group, όπως και κορυφαία στελέχη των δύο ομίλων.

PreviousNext