Τροχοί & TIR

H Isuzu εξαγοράζει την UD Trucks από τη Volvo

Στην εξαγορά της UD Trucks από το Volvo Group αντί του ποσού των δύο και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ, προτίθεται να προχωρήσει η Isuzu Motors, στο πλαίσιο της συμφωνίας για συνεργασία των δύο εταιρει
Πέμπτη 19/12/2019 - 10:24
Κοινοποίηση στα Social Media
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ομίλων, η Isuzu Motors θα εξαγοράσει από το Volvo Group, την ιαπωνική εταιρεία UD Trucks. Στη φωτό η ναυαρχίδα UD Trucks Quon.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ομίλων, η Isuzu Motors θα εξαγοράσει από το Volvo Group, την ιαπωνική εταιρεία UD Trucks. Στη φωτό η ναυαρχίδα UD Trucks Quon.

Στην εξαγορά της UD Trucks από το Volvo Group αντί του ποσού των δύο και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ, προτίθεται να προχωρήσει η Isuzu Motors, στο πλαίσιο της συμφωνίας για συνεργασία των δύο εταιρειών στα βαρέα φορτηγά.

Συγκεκριμένα, χθες 18 Δεκεμβρίου 2019, οι εκπρόσωποι του Volvo Group και της Isuzu Motors υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό Μνημόνιο Κατανόησης. Σε πρώτο φάση, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια παγκόσμια τεχνολογική συνεργασία και να ιδρυθεί μια εταιρεία βαρέων φορτηγών, στην οποία θα εντάσσονται η Isuzu Motors και η UD Trucks. Η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις διεθνείς αγορές.

Το παραπάνω θα απαιτήσει τη μεταφορά της ιδιοκτησίας της UD Trucks από το Volvo Group προς την Isuzu Motors. Σημειώνεται, πως η αξία της ιαπωνικής μάρκας ανέρχεται σε 250 δισ. γιεν (λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ). Κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, αναμένεται να υπάρξει θετικό αντίκτυπο στα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου Volvo ύψους περίπου 2 δισ. σουηδικές κορόνες (191 εκ. ευρώ) και αύξηση της καθαρής ταμειακής θέσης του ομίλου κατά περίπου 22 δισ. κορόνες (2,1 δισ. ευρώ).

«Ο Όμιλος Volvo και η Isuzu Motors έχουν μια καλά εδραιωμένη σχέση στα μεσαίου βάρους φορτηγά στην Ιαπωνία, με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, τις κοινές αξίες και το νικηφόρο πνεύμα. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της τεχνολογίας, των πωλήσεων και των υπηρεσιών, προς όφελος των πελατών μας και των επιχειρηματικών συνεργατών μας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Group, Martin Lundstedt (φωτό δεξιά). «Η Isuzu Motors και ο Όμιλος Volvo πιστεύουν ακράδαντα στις επιχειρηματικές ευκαιρίες και στις προοπτικές συνεργιών ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Η συνεργασία μας θα συμβάλει ενεργά στη βελτίωση των υπηρεσιών και θα ενισχύσει την ικανοποίηση του πελάτη, την ίδια στιγμή που θα μας προετοιμαστεί για την επικείμενη επανάσταση στα logistics», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Isuzu Motors Limited, Masanori Katayama (φωτό αριστερά).

Συνολικά, η προβλεπόμενη στρατηγική συμμαχία μεταξύ του ομίλου Volvo και της Isuzu Motors θα περιλαμβάνει:

  • Την τεχνολογική συνεργασία τόσο στις γνωστές όσο και στις νέες τεχνολογίες, υποστηρίζοντας παράλληλα τις επερχόμενες επενδύσεις στην τεχνολογία.

  • Τη δημιουργία των καλύτερων μακροπρόθεσμων συνθηκών για μια ισχυρότερη παρουσία στην αγορά των βαρέων φορτηγών για την UD Trucks και την Isuzu Motors στην Ιαπωνία και στις διεθνείς αγορές.

  • Την εξερεύνηση ευκαιριών για μία ακόμα ευρύτερη συνεργασία στα ελαφρά και μεσαία φορτηγά.

Στόχος είναι να μεταβιβαστεί παγκοσμίως η πλήρης ιδιοκτησία της UD Trucks, η οποία το 2018 εμφάνισε έσοδα ύψους 2,3 δισ. ευρώ και είχε ελάχιστη επίδραση στα λειτουργικά έσοδα του ομίλου Volvo. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως η υπογραφή των δεσμευτικών συμφωνιών αναμένεται να γίνει μέχρι τα μέσα του 2020 και το κλείσιμο της συναλλαγής προγραμματίζεται μέχρι τα τέλη του ίδιου έτους.

PreviousNext