Τροχοί & TIR

Συνεργασία Volvo – Isuzu

Τις δεσμευτικές συμφωνίες για τον σχηματισμό μιας στρατηγικής συμμαχίας διάρκειας τουλάχιστον 20 ετών, υπέγραψαν πρόσφατα οι όμιλοι Volvo Group και Isuzu Motors, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας (
Τρίτη 22/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τις δεσμευτικές συμφωνίες για τον σχηματισμό μιας στρατηγικής συμμαχίας διάρκειας τουλάχιστον 20 ετών, υπέγραψαν πρόσφατα οι όμιλοι Volvo Group και Isuzu Motors, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας (MoU) που είχε υπογραφεί στα τέλη του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η εξαγορά της UD Trucks από την Isuzu Motors, η οποία θα πρέπει να πληρώσει για αυτό τον σκοπό στην έως τώρα ιδιοκτήτρια εταιρεία, τον όμιλο Volvo Group, το ποσό των 243 δισ. γιεν (περίπου 1,97 δισ. ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί, πως το πρώτο βήμα της συνεργασίας θα γίνει γεγονός το 2022, όταν αναμένεται ορισμένα φορτηγά της UD Trucks να λανσαριστούν με τα εμπορικά σήματα της Isuzu Motors.

Σε δεύτερο χρόνο, οι δύο εταιρείες σχεδιάζεται να εξελίξουν από κοινού νέες πλατφόρμες για μεσαία και βαρέα φορτηγά, τα οποία θα λανσαριστούν στην Ιαπωνία και σε άλλες αγορές της Ασίας, φέροντας μεταξύ άλλων τεχνολογίες του Volvo Group. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν σε νέες τεχνολογίες, όπως στην αυτόνομη οδήγηση, στα συστήματα συνδεσιμότητας και στην κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι όμιλοι Volvo Group και Isuzu Motors θα ιδρύσουν το αρχηγείο της κοινοπραξίας (Joint Alliance Office), το οποίο θα έχει εγκαταστάσεις τόσο στην Ιαπωνία όσο και στη Σουηδία. Επικεφαλής στο ΔΣ της νέας εταιρείας, θα είναι ο Πρόεδρος της Isuzu Motors και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Group.

Στο ίδιο τεύχος #392

PreviousNext