Τροχοί & TIR

Λήψη μέτρων για τα αλλοδαπά και τον έλεγχο των ΦΙΧ

Τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο της νόμιμης κυκλοφορίας των αλλοδαπών φορτηγών στη χώρα μας προτίθεται να λάβει το υπουργείο ΥποΜεΔι. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Τ&Τ, το υπουργείο θα αναλάβ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο της νόμιμης κυκλοφορίας των αλλοδαπών φορτηγών στη χώρα μας προτίθεται να λάβει το υπουργείο ΥποΜεΔι. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Τ&Τ, το υπουργείο θα αναλάβει μια σειρά δράσεων με πρώτη την αναλυτική ενημέρωση των νέων Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών μετά την εφαρμογή του ν. Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία των οργάνων αυτών.
Επίσης, το υπουργείο με εγκύκλιό του υπενθυμίζει, ότι ο έλεγχος της νόμιμης κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων, ελληνικών και αλλοδαπών, έχει ανατεθεί όπως είναι γνωστό σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3446/2006, στις Λιμενικές και Τελωνειακές Αρχές, στις Αστυνομικές Αρχές, στο ΣΔΟΕ και στα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου τα οποία έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν ειδικά για το σκοπό αυτό και ενημερώνει τους υπεύθυνους με αναλυτικές οδηγίες για τον έλεγχο των συνοδευτικών εγγράφων μεταφοράς (δελτία αποστολής, τιμολόγια). Επίσης, «κατά τους ελέγχους στο δρόμο διαπιστώνεται και η παράνομη κυκλοφορία ΦΙΧ αυτοκινήτων μετά την παύση λειτουργίας της επιχείρησης. Η εισαγωγή διαδικασίας προσκόμισης δικαιολογητικών (βεβαίωσης λειτουργίας της επιχείρησης από Δ.Ο.Υ) κατά τον τεχνικό έλεγχο ΦΙΧ αυτοκινήτων, προκειμένου να αποδεικνύεται η λειτουργία της επιχείρησης θα εξεταστεί εκ νέου από το Υπουργείο σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών», αναφέρει το υπουργείο ΥποΜεΔι.

Αναπυτικά, στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουνίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext