Τροχοί & TIR

Το Σημείωμα του Εκδότη

Transport Show: Η έκθεση Θεσμός Με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά εκθεσιακά δρώμενα μαζική προσέλευση χιλιάδων επαγγελματιών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, πραγματοποιήθηκε η 2η Διεθνής Έκθεση T
από Μανώλης Αγριμανάκης | Τρίτη 01/11/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Transport Show: Η έκθεση Θεσμός

Με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά εκθεσιακά δρώμενα μαζική προσέλευση χιλιάδων επαγγελματιών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, πραγματοποιήθηκε η 2η Διεθνής Έκθεση TRANSPORT SHOW 2016 αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε επισκέπτες και εκθέτες.  

Ήταν η έκθεση που απέδειξε τη δυναμική ανάπτυξης που εμπεριέχει ο ευρύτερος Κλάδος των Μεταφορών, Επιβατικών και Εμπορευματικών, επιβεβαίωσε τη θέληση των επι- χειρηματιών να επενδύσουν σε Μέσα Μεταφοράς και ταυτόχρονα τους έδωσε τη δυνατό- τητα επιλογής μέσα από μια πλούσια και χωρίς ελλείψεις παρουσίαση των πιο σύγχρονων Euro 6 οχημάτων βαν, φορτηγών, mini bus και λεωφορείων. Είναι γεγονός, ότι οι Έλληνες αντιπρόσωποι και εισαγωγείς επαγγελματικών αυτοκινήτων κατέβαλαν προσπάθειες και πέτυχαν τελικά να εξασφαλίσουν την παρουσίαση στην TRANSPORT SHOW όλων των νέων μοντέλων, αρκετά από τα οποία ήρθαν απευθείας από τις γραμμές παραγωγής κάνοντας ντεμπούτο στην έκθεση της Αθήνας. Αυτή η εξαιρετική πληρότητα της έκθεσης στα νέα μοντέλα, έκανε αρκετούς να μιλήσουν για ένα «μίνι Ανόβερο» (ΙΑΑ) που στήθηκε στην Αθήνα και τηρουμένων των μεγεθών και των αναλογιών, χαρακτηρίστηκε επιτυχές – αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει καμία βιομηχανία οχημάτων. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσαν επίσης και τα προϊόντα υψηλής τεχνο- λογίας με εφαρμογή στα οδικά οχήματα: Υπερσύγχρονα σασμάν, συγκροτήματα αξόνων, retarder νερού, συστήματα ψεκασμού Common Rail, κιτ μετατροπής κινητήρων σε διπλού καυσίμου, συστήματα μετάδοσης κίνησης, αναρτήσεων, φρένων κ.α. παρουσιάστηκαν στην έκθεση μαζί με δεκάδες άλλα προϊόντα, κυρίως αναλώσιμα φορτηγών και λεω- φορείων, όπως ελαστικά, λιπαντικά, φίλτρα, συμπλέκτες, ηλεκτρολογικό υλικό, ζάντες, μουσαμάδες, AdBlue και χημικά.

Υπηρεσίες

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος ήταν και οι συμμετοχές εκθετών παροχής υπηρεσιών στους επαγγελματίες της Μεταφοράς και στα οχήματά τους.

Συμμετείχαν εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών (finance), μίσθωσης επαγγελματικών οχημάτων, ασφαλιστικών καλύψεων, ανακύκλωσης οχημάτων, πιστοποιήσεων και εγκρίσεων τύπου καθώς και μεγάλες μεταφορικές εταιρείες. Το δικό του «παρών» έδωσε φυσικά και ο ειδικός τύπος με περιοδικά και εφημερίδες για τα επαγγελματικά οχήματα, τα συνεργεία και την τεχνική εκπαίδευση.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Κορυφαίο γεγονός μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων της TRANSPORT SHOW, υπήρξε αναμφισβήτητα το 1ο Συνέδριο Μεταφοράς που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) στο οποίο έγινε μια ρεαλιστική απεικόνιση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στις δημόσιες μεταφορές (με φορτηγά ΔΧ), ανεδείχθησαν τα προβλήματα και οι αδυναμίες του κλάδου και ακολούθησε κατάθεση προτάσεων προκειμένου να υποστηριχθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και των μεμονωμένων αυτοκινητιστών.

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος ήταν και το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα «βιω- ματικό σεμινάριο» που αφορούσε στον απεγκλωβισμό των επιβατών από φλεγόμενο λεωφορείο. Περιελάμβανε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση επί λεωφορείου στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά (προσομοίωση με τη βοήθεια έγχρωμων αερίων). Πραγματοποιήθηκαν επίσης αρκετές ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις στα περίπτερα των συμμετεχόντων καθώς και συνελεύσεις σωματείων αυτοκινητιστών. Για τους φίλους του φορτηγού και τους θαυμαστές των βελτιώσεων, ο οργανωτής είχε φροντίσει να παραχωρήσει τον κατάλληλο και άνετο χώρο για τη στάθμευση των «φτιαγμένων» φορτηγών, ενώ υπήρχε και η κατάλληλη υποδομή (τέντες, τραπεζοκαθίσματα, φωτισμός κ.λ.π.) με αποτέλεσμα, κατά τις «μεγάλες» ώρες της ημέρας να ξεκινήσει μια όμορφη γιορτή 100% ελληνική, δηλαδή με τραγούδια, χορούς, ψητά και άφθονη μπίρα.

Άψογη Οργάνωση

Από την πλευρά του, ο οργανωτής - η εταιρεία Εκδόσεις Αγριμανάκη ΑΕ - με μακρά παράδοση στην πραγματοποίηση εκθεσιακών εκδηλώσεων, πέτυχε να «στήσει» μια απόλυτα λειτουργική έκθεση, έτσι ώστε, αφενός να προβάλλονται κατά τον καλύτερο τρόπο τα εκθέματα, και αφετέρου η περιήγηση των επισκεπτών να είναι ευχάριστη με εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα και στο προσωπικό των περιπτέρων για τη λήψη πληροφοριών.

Είναι γεγονός, το οποίο επιβεβαιώνεται από το σύνολο των χιλιάδων επισκεπτών, όσο και από τους εκθέτες, ότι η οργάνωση της φετινής TRANSPORT SHOW υπήρξε άψογη από κάθε πλευρά. Δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα, δεν ακούστηκε το παραμικρό παράπονο και όλα λειτούργησαν εξαιρετικά. Τέλος, οι διοργανωτές της έκθεσης TRANSPORT SHOW, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαρι- στήσουν θερμά τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης - ιδιαίτερα εκείνους που προσήλθαν από τα νησιά, τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες μακρινές περιοχές και υπόσχονται ότι κάθε επό- μενη διοργάνωση θα είναι μεγαλύτερη και πλουσιότερη σε εκθέματα και υπηρεσίες. Ακολουθεί σε άλλες σελίδες το φωτορεπορτάζ της έκθεσης με φωτό και στιγμιότυπα από τα περίπτερα των εκθετών. Καλό μήνα και πάντα καλοτάξιδοι

Στο ίδιο τεύχος #343

PreviousNext