Τροχοί & TIR

Αναβαθμισμένη η Γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών

Μία νέα, αναβαθμισμένη εικόνα έχει πλέον η Γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κηφισού σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους κυκλοφοριακούς κόμβους της χώρας, με σχεδόν 290.000 δι
Πέμπτη 22/06/2023 - 10:10
Κοινοποίηση στα Social Media

Μία νέα, αναβαθμισμένη εικόνα έχει πλέον η Γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κηφισού σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους κυκλοφοριακούς κόμβους της χώρας, με σχεδόν 290.000 διελεύσεις οχημάτων καθημερινά από το συγκεκριμένο κόμβο, μετά τη φωταγώγηση της από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Η Γέφυρα άναψε, στο πλαίσιο των έργων που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και αφορούν στην ανάδειξη των γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή της τροχαίας Αθηνών Δ. Καρκάτζου, των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας Μυτιληναίος Λ. Μαστρογιαννόπουλου και Α. Φάκου και του Αν. Διευθυντή Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Π. Καρυώτη.

Ειδικότερα στις 7 μεγάλες οδικές Γέφυρες του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, τα έργα προβλέπουν φωτισμό με υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης φωτιστικά συστήματα Led, μέσω αρχιτεκτονικής μελέτης φωτισμού, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων που σχηματίζονται κάτω από το τεχνικό τμήμα των γεφυρών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. O νέος φωτισμός των γεφυρών λειτουργεί αποτρεπτικά και απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν διαπιστωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Επισημαίνεται πως ήδη έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του φωτισμού στις Γέφυρες της Ιεράς Οδού, της Λένορμαν και της Π. Ράλλη και το επόμενο διάστημα ακολουθούν η φωταγώγηση των Γεφυρών που βρίσκονται στη συμβολή Δυραχίου και Κωνσταντινουπόλεως, στην Πέτρου Ράλλη και στη Σχιστού-Σκαραμαγκά. 

Στόχοι της παρέμβασης είναι η αισθητική αναβάθμιση των τεχνικών έργων μεγάλης κλίμακας της Αττικής, ο περιορισμός του αριθμού των οδικών ατυχημάτων τα οποία οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς φωτισμού και ο καλύτερος προσανατολισμός για τους οδηγούς τις νυχτερινές ώρες αλλά και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου.

PreviousNext