Τροχοί & TIR

Απαγόρευση φορτηγών στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης. Ωράρια και εξαιρέσεις

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.
Τρίτη 08/10/2024 - 10:08
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Nissan
φωτό: Nissan

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης εγκρίθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορά στην περιοδική απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στο ιστορικό κέντρο της πόλης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, απαγορεύεται η διέλευση όλων των φορτηγών οχημάτων ανεξαρτήτως ωφέλιμου φορτίου, από τις 7:00 έως τις 10:00 το πρωί (Δευτέρα έως Σάββατο), από τις 14:00 μετά το μεσημέρι έως τις 19:00 το απόγευμα τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) και από τις 14:00 μετά το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα το Σάββατο, εξαιρουμένων των αργιών, ειδικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης που περικλείεται μεταξύ των οδών Αγγελάκη, Εγνατία, Δωδεκανήσου, Σαλαμίνος, Ναυάρχου Κουντουριώτη, Λεωφ. Νίκης, Νικολάου Γερμανού, μη συμπεριλαμβανομένων των περιμετρικών οδών, εκτός από τη Λεωφ. Νίκης και τη Ν. Κουντουριώτη.

Εξαιρέσεις

Από την απαγόρευση διέλευσης εξαιρούνται α) τα φορτηγά οχήματα αποκλειστικά για τη διανομή πάγου και κύβων πάγου, ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από 1η Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου για όλο το 24ωρο, β) τα φορτηγά οχήματα για τη διανομή φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού, ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1,5 τόνο, για όλο το 24ωρο και γ) τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα φορτηγά οχήματα ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνο, για όλο το 24ωρο.

PreviousNext