Τροχοί & TIR

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ADR σε τμήμα της Εγνατίας οδού. Έντονες αντιδράσεις από ιδιοκτήτες φορτηγών

Αυξημένοι οι κίνδυνοι από την παλιά.
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 05/01/2026 - 10:07
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Αγανάκτηση και αναστάτωση προκαλεί σε ιδιοκτήτες οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της Εγνατίας οδού από Τμήμα Α/Κ Πολυμύλου (χθ 227) – Α/Κ Βέροιας (χ.θ. 253). 

Ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης επικοινώνησε με μεμονωμένους ιδιοκτήτες καθώς και με εταιρείες οι οποίοι του εξέφρασαν τους δικαιολογημένους προβληματισμούς τους. Να αναφέρουμε ότι τα πρώτα πρόστιμα έχουν ήδη βεβαιωθεί σε κάποιους οδηγούς. 

Αυξημένοι κίνδυνοι από την παλιά

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο εν λόγω τμήμα της Εγνατίας οδού αναγκάζει τους επαγγελματίες οδηγούς να χρησιμοποιούν τμήμα της Π.Ε.Ο η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τον χειμώνα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Το οδόστρωμα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχήματος είναι πολλοί. 

Επιπρόσθετα, το οδικό δίκτυο που προτείνεται για χρήση, από την Π.Ε.Ο Κοζάνης - Αλεξάνδρειας, έχει απαγόρευση για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, με αυστηρό πρόστιμο για τη χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου. 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η απαγόρευση των φορτηγών ADR μέσα από τούνελ ισχύει σε πολλούς αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης, όπου όμως οι εναλλακτικές διαδρομές είναι ασφαλείς για τη διέλευση των φορτηγών μεταφοράς επικίνδυνων ειδών. Όταν δεν υπάρχουν ασφαλείς εναλλακτικές διαδρομές, η διέλευση από τις σήραγγες επιτρέπεται με ελεγχόμενη κυκλοφορία (χρονική απόσταση, ώστε η διέλευση των ADR φορτηγών να μην συμπίπτει με ταυτόχρονη διέλευση των άλλων οχημάτων).

Ωράρια και κόστος

Ακόμη, ο χρόνος που απαιτείται για την κάλυψη της διαδρομής από τη Θεσσαλονίκη προς τα Ιωάννινα ή την Ηγουμενίτσα μέσω της Π.Ε.Ο αντί της Εγνατίας οδού είναι μεγαλύτερος. Πώς θα καλυφθούν τα ωράρια των οδηγών, αναρωτιούνται εύλογα. 

Επιπρόσθετα ποιος θα απορροφήσει το επιπλέον κόστος κίνησης ενός φορτηγού μέσω της Π.Ε.Ο, εξαιτίας των αυξημένων καυσίμων; 

Ένα άλλο σοβαρό ερώτημα είναι πώς θα διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία με άζωτο και οξυγόνο στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι μόνιμη ή προσωρινή αναρωτιούνται οι ίδιοι. Σε άλλο σημείο της συζήτησης τονίζουν, ότι τα οχήματά μας είναι άρτια εξοπλισμένα, εμείς είμαστε σε όλα νόμιμοι, και δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Αυτό που ζητάνε άμεσα είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους και να τους επιτραπεί και πάλι η διέλευση μέσω των σηράγγων της Εγνατίας οδού. Να σημειώσουμε ότι η διέλευση στο συγκεκριμένο σημείο απαγορεύεται ακόμη και στα οχήματα που κινούνται άδεια. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση του Σ.Ε.Ε.Π.Ε (Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας) με τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο θέμα. 

PreviousNext