Βράβευση του ΟΚΑΑ

Τρί, 22/03/2022 - 12:52

Μία ακόμη τιμητική διάκριση για τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), στα GREEN AWARDS 2022. Βραβεύτηκε στην κατηγορία Best Green Project, για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Το βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ. Χρήστος Κρομμύδας (πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΑ) και Απόστολος Αποστολάκος (Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ).

Ανακύκλωση και μείωση σπατάλης τροφίμων

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, ο ΟΚΑΑ υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ζωικών υποπροϊόντων στις εγκαταστάσεις του, στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη και των Ιχθυοσκαλών Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Καβάλας, παράλληλα με ένα πρόγραμμα διαχείρισης των βιοαποβλήτων με μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΑ, κ. Χρήστος Κρομμύδας, αναφέρθηκε στην επίτευξη της ανακύκλωσης του 80% των οργανικών αποβλήτων που παράγονται από τις 400 και πλέον επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, καθώς επίσης και στους στόχους του Οργανισμού στην κατεύθυνση της περεταίρω βελτίωσης του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, αναφέρθηκε στο σημαντικό επίτευγμα της μείωσης της σπατάλης τροφίμων, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός, σε συνεργασία με το Υπερταμείο, θα συνεχίσει την ενημερωτική εκστρατεία των καταναλωτών, ώστε να αγοράζουν όσα χρειάζονται και να περιοριστεί η σπατάλη τροφίμων.