Τροχοί & TIR

Διαμαρτυρία αυτοκινητιστών για απαγόρευση οδικού δικτύου

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αυτοκινητιστές της επαρχίας Φαρσάλων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα φορτηγά τους σχετικά με την απαγόρευση χρήσης του οδικού δικτύου από το Νέο Μοναστήρι μέχρ
Τετάρτη 30/11/2022 - 09:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αυτοκινητιστές της επαρχίας Φαρσάλων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα φορτηγά τους σχετικά με την απαγόρευση χρήσης του οδικού δικτύου από το Νέο Μοναστήρι μέχρι τα μεταλλεία Δομοκού.

Όπως τονίζουν, οι ίδιοι επιβαρύνονται σημαντικά τόσο χρονικά όσο και οικονομικά ακολουθώντας τις δύο εναλλακτικές διαδρομές μέσω Σοφάδων και μέσω Μικροθηβών, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά τους. Ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης συνομίλησε με τον αυτοκινητιστή Βασίλη Ατόσογλου ο οποίος επισήμανε τα εξής.

«Ο νόμος 4388/2016 που καθορίζει τα σημεία ανέγερσης και λειτουργίας σταθμών διοδίων έχει μια παράγραφο που αναφέρει ότι τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται να περνούν από παράδρομους και παράπλευρους δρόμους με δικαιολογία οδικής ασφάλειας για να είναι αρεστό στον κόσμο, ενώ ο πραγματικός λόγος είναι για να πληρώνουμε τα διόδια. Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν απαγορεύσει τα 24χλμ από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού έως τα μεταλλεία Δομοκού, με αποτέλεσμα ένα φορτηγό από τα Φάρσαλα στην Αθήνα και πάλι πίσω να πρέπει να κάνει περίπου 100 χλμ. περισσότερα. Μάλιστα σήμερα που το πετρέλαιο αγγίζει τα 2€ αντιλαμβάνονται όλοι ότι το κόστος αυξάνεται σημαντικά και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για εμάς. Επίσης, αναγκαζόμαστε στο ίδιο δρομολόγιο να δουλεύουμε δύο ώρες περισσότερες σε δρόμους οι οποίοι δεν είναι καλύτεροι από τον απαγορευμένο. Η διαδρομή από Φάρσαλα για Λαμία μέσω Δομοκού είναι 67χλμ, μέσω Σοφάδων είναι 113 χλμ. και μέσω Μικροθηβών είναι 130 χλμ.

Από το Υπουργείο σε αίτηση που κάναμε για άδεια διέλευσης έχοντας τα δικαιολογητικά που μας ζητήθηκαν, όμορος δήμος μόνιμης κατοικίας και βεβαίωση καταβολής τελών του οχήματος, λάβαμε αρνητική απάντηση με την αιτιολογία ότι υπάρχουν εναλλακτικές, ενώ σε επίσκεψη στο Υπουργείο μας είπαν προφορικά ότι έχουμε δίκιο αλλά δεν θα μας δώσουν την άδεια για να μη ζητήσουν και σε άλλες περιοχές».

PreviousNext