Τροχοί & TIR

Επεκτείνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ηλεκτρονική πληρωμή των τελών για τη μεταβίβαση επιβατικών και δικύκλων

Τη δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR, με τους οποίους μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω web/mobile banking, έχουν πλέον οι πολίτες και στην Περιφέρε
Τετάρτη 02/08/2023 - 12:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR, με τους οποίους μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω web/mobile banking, έχουν πλέον οι πολίτες και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 


Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών.

 Η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων είναι διαθέσιμη είτε στο gov.gr, στην ενότητα
«Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας, στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr.

Η διαδικασία πληρωμής μέσω του web/mobile banking με κωδικό RF/QR είναι ιδιαίτερα απλή.
Με την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών, η διαδικασία μεταβίβασης οχήματος απλοποιείται και γίνεται ασφαλέστερη τόσο για τους πολίτες όσο και για τις δημόσιες υπηρεσίες των περιφερειών.


Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε:   «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περνά στη νέα εποχή με την καθιέρωση υπηρεσιών πληρωμής τελών άδειας κυκλοφορίας και μεταβίβασης οχήματος μέσω web/mobile banking. Στο πλαίσιο προώθησης και ενίσχυσης της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιας βασικής μεταρρύθμισης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας απαλλάσσονται από περιττή γραφειοκρατία και χαμένο χρόνο περιμένοντας σε ουρές στην Περιφέρεια ή τη Διεύθυνση Μεταφορών.


Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 για όσα οχήματα ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και τον Φεβρουάριο του 2023 επεκτάθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης.
 

PreviousNext