Τροχοί & TIR

Επένδυση στην ξηρά από μεγάλο ναυτιλιακό όμιλο. Στόχος οι μεταφορές οχημάτων και Car Terminals

Και ανάπτυξη car terminals
Πέμπτη 09/11/2023 - 13:33
Κοινοποίηση στα Social Media
Μελίνα Τραυλού
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού

Πλειοψηφικό πακέτο της FERST Logistics εξαγόρασε η Neptune Land Services (NLS) του ναυτιλιακό ομίλου Neptune.


Η Neptune Land Services (NLS) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, στο πλαίσιο ανάπτυξης του Ομίλου Neptune και στο πεδίο παροχής χερσαίων υπηρεσιών logistics. Η FERST Logistics αποτελεί μια πρωτοπόρο εταιρεία, με ιστορία 30 ετών στον τομέα υπηρεσιών logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με εγκαταστάσεις 400.000 τ.μ., στόλο 30 φορτηγών και ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων, η FERST logistics έχει καθιερωθεί ως o κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών logistics οχημάτων στην Ελλάδα.


Η εξαγορά ενισχύει τη θέση της NLS στην αλυσίδα μεταφοράς οχημάτων. Διατηρείται η έμπειρη διοικητική ομάδα της FERST και αξιοποιείται η πολύτιμη τεχνογνωσία της εταιρείας στο πεδίο της αποθήκευσης, διανομής, και κέντρων τεχνικών υπηρεσιών (PDI). Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και το ηγετικό διεθνές θαλάσσιο δίκτυο της Νeptune Lines, δημιουργείται ένα ισχυρό ολοκληρωμένο σύστημα παροχής θαλάσσιων και χερσαίων υπηρεσιών logistics αυτοκινήτων.


Και ανάπτυξη car terminals


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αποτελεί ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής της Neptune Land Services που εστιάζεται στην παροχή υπηρεσιών logistics υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Βασικοί πυλώνες δραστηριότητας της εταιρείας στο άμεσο μέλλον αποτελούν η ανάπτυξη σταθμών διαχείρισης αυτοκινήτων (car terminals) προσφέροντας όλο το πλέγμα σύγχρονων τεχνικών υπηρεσιών, καθώς και η παροχή βέλτιστων λύσεων διανομής των οχημάτων στους τελικούς παραλήπτες.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NLS, Craig Jasienski δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρήσαμε στην εξαγορά της FERST Logistics. Αποτελεί μια συνεργασία που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της Ferst στα χερσαία logistics και να τη συνδυάσουμε με το ισχυρό θαλάσσιο δίκτυο διανομής μας. Μαζί, μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικά ελκυστικές υπηρεσίες logistics στους πελάτες μας».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FERST Logistics, Δημήτρης Κυμπιζής, δήλωσε: «Μπαίνουμε σε ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο στη μακρά πορεία της εταιρείας μας. Τόσο η Neptune όσο και η FERST μοιράζονται τις ίδιες κοινωνικές και εταιρικές αξίες. Αυτό δίνει στη διοικητική μας ομάδα το έναυσμα να συνεργαστεί στενά με τους έμπειρους επαγγελματίες της NLS, με στόχο την εδραίωση και την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας.»


Δήλωση Μελίνας Τραυλού, (φωτό) Προέδρου του Neptune Group:

«Η συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της FERST από την Neptune Land Services, αποτελεί ένα ισχυρό βήμα ανάπτυξης στο πεδίο του επιχειρηματικού μας μετασχηματισμού, που αφορά στις επενδύσεις μας στην ξηρά.
Με οδηγό την ουσιαστική και αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια, με τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του Neptune Group, έχοντας τους πελάτες μας, πάντα, στο επίκεντρο.
 

PreviousNext