Τροχοί & TIR

Εξετάσεις Συμβούλων ΣΑΜΕΕ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διοργανώνει γραπτές εξετάσεις για την αρχική χορήγηση, ανανέωση και επέκταση ισχύος πιστοποιητικού Συμβούλου Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για οδικέ
Τρίτη 18/07/2023 - 16:33
Κοινοποίηση στα Social Media
adr βυτιο διοδια

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διοργανώνει γραπτές εξετάσεις για την αρχική χορήγηση, ανανέωση και επέκταση ισχύος πιστοποιητικού Συμβούλου Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων για οδικές μεταφορές (ADR), την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10 π.μ. 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (οδός Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Δήμος Παπάγου–Χολαργού) από τριμελή επιτροπή.

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι υποψήφιοι υποβάλλουν την αίτηση και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά στο e-mail: dem@yme.gov.gr το αργότερο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων, ήτοι έως 15 Σεπτεμβρίου 2023. 

Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή σε εξετάσεις αρχικής χορήγησης και επέκτασης πιστοποιητικού οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ίδιους τους υποψήφιους και όχι από τους φορείς κατάρτισης όπως ίσχυε με την προγενέστερη απόφαση. 

Σε κάθε υποψήφιο χορηγείται μοναδικός αριθμός εξεταζόμενου από το Υπουργείο, ο οποίος χορηγείται στους υποψήφιους μετά την αίτησή τους με απαντητικό email.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

Ενότητα  

 Εξετάσεις 

Διάρκεια (λεπτά)

Ερωτήσεις 

Μέρος 1 

Αρχική Ανανέωση- Επέκταση

180 

50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής προσαρμοσμένες στο είδος του πιστοποιητικού 

Διάλειμμα 

 

30 

 

Μέρος 2

Αρχική

90 

Μία μελέτη περίπτωσης (Περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις ανάπτυξης) 

Σύνολο 

 

300

 
PreviousNext