Τροχοί & TIR

Η Gruber απορρόφησε τη Universal Transport. Στόλος 1.000 αυτοκινήτων

Μια νέα μεγάλη μεταφορική εταιρεία βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης με στόλο που ξεπερνά τα 1.000 αυτοκίνητα. Πρόκειται για την Gruber Logistics με έδρα το Νότιο Τιρόλο, η οποία πριν λίγες ημέ
Δευτέρα 03/10/2022 - 10:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια νέα μεγάλη μεταφορική εταιρεία βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης με στόλο που ξεπερνά τα 1.000 αυτοκίνητα.

Πρόκειται για την Gruber Logistics με έδρα το Νότιο Τιρόλο, η οποία πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την απορρόφηση της Universal Transport με έδρα τη Βόρεια Βεστφαλία (North Rhin-Westphalia) της Γερμανίας με κοινό σκοπό να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στις χώρες της Ευρώπης.

Η Gruber Logistics με στόλο 700 αυτοκινήτων και πολλαπλάσιο αριθμό ρυμουλκούμενων απασχολεί 2.200 εργαζόμενους και πέρυσι ο τζίρος της ανήλθε στα 650 εκ. ευρώ.

Η Universal Transport απασχολεί 750 άτομα, διαθέτει 350 αυτοκίνητα και δραστηριοποιείται κυρίως στη Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των επικεφαλής των δύο εταιρειών -η συγχώνευση των οποίων εγκρίθηκε και τυπικά από τις Γερμανικές Αρχές ανταγωνισμού- το νέο μεγάλο σχήμα θα είναι σε θέση να προσφέρει ταχύτερες και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφορών και Logistics στους πελάτες χάρη στην αύξηση των υποκαταστημάτων, τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αυτοκινήτων και ρυμουλκούμενων, αλλά και τη μείωση των εξόδων χάρη στις οικονομίες κλίμακας που θα επιτύχουν.

PreviousNext