Τροχοί & TIR

Η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο θα φέρει αλλοίωση της σημερινής εικόνας

Σε μια τεράστια έκταση, πέριξ των παλαιών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού και ήδη προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό και κατ
Παρασκευή 28/07/2023 - 15:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μια τεράστια έκταση, πέριξ των παλαιών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού και ήδη προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό και κατ' εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει τη σημερινή εικόνα του Ασπρόπυργου ως κέντρο μεταφορών και Logistics, καθώς εκεί θα προστεθεί ως "ξένο σώμα" ένα τεράστιο συγκρότημα φυλακών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ειδικότερα, η περιοχή που θα δεχτεί τις φυλακές είναι αυτή που χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ασπροπύργου Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για την περιοχή του Θριασίου, που οριοθετείται από τα όρη Ποικίλο, Αιγάλεω, Πάρνηθα, Πατέρας και τον κόλπο της Ελευσίνας, στη θέση του παλαιού Στρατοπέδου «Αμερικάνικης Ευκολίας» (ΝΑΤΟ).

Τα νέα κτήρια περιλαμβάνουν το κεντρικό συγκρότημα Πτερύγων Κράτησης, καθώς και περιφερειακά κτήρια ειδικών χρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΔΣΣΑ. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης είναι περίπου 32.000 τμ, με συνολική επιφάνεια ανωδομής περίπου 57.700 τμ και υπόγεια δόμηση περίπου 30.000 τμ.

Περιφερειακά του συγκροτήματος θα ανεγερθούν 18 υπερυψωμένες σκοπιές ελέγχου, ένας κεντρικός πύργος ελέγχου-εποπτείας, ψυχιατρικές κλινικές, καθώς επίσης και η Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επέλθει και διαφοροποίηση των κυκλοφορούντων οχημάτων. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί στη Λ. Δημοκρατίας, στην Αγ. Γεωργίου, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, τα φορτηγά θα διασταυρώνονται όχι μόνο με άλλα φορτηγά, αλλά και με τις κλούβες των Μεταγωγών, με τα λεωφορεία της Αστυνομίας και με ένα άγνωστο πλήθος περιπολικών και άλλων οχημάτων.

Τέλος, θεωρείται βέβαιο ότι η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο θα επηρεάσει αρνητικά και την αξία της γης σε μια ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου.

PreviousNext