Τροχοί & TIR

Κερδοφορία για την ΟΛΠ Α.Ε.

Πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης έτους 2021 παρουσία της CFO, κας Li Jin, με τη συμμετοχή 24 αναλυτών και εκπροσώπων χ
Παρασκευή 15/04/2022 - 10:51
Κοινοποίηση στα Social Media

Πραγματοποιήθηκε μέσω teleconference η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης έτους 2021 παρουσία της CFO, κας Li Jin, με τη συμμετοχή 24 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών.

Η ΟΛΠ παρά τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας παρουσίασε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της, σημειώνοντας την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της. Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η διακίνηση οχημάτων και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη παρουσίασαν αξιοσημείωτες αυξήσεις, ταυτόχρονα με τη σημαντική ανάκαμψη του τομέα της κρουαζιέρας.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €154,2 εκατ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €49,2 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους σε €36,8 εκατ. Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε €0,63 αυξημένο κατά 57,5% σε σχέση με το 2020 (€0,40).

 Η Διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη συστηματική και στοχευμένη δραστηριοποίηση στον Λιμένα με στόχο ο Πειραιάς να βρίσκεται διαχρονικά ανάμεσα στα καλύτερα και αποτελεσματικότερα λιμάνια στον κόσμο και συγχρόνως να μεγαλώνει η αξία της Εταιρείας προς όφελος των μετόχων της.

PreviousNext