Τροχοί & TIR

Κοινοπραξία κολοσσών για παραγωγή κυψελών μπαταριών

Η Ford Motor Company, η LG Energy Solution και η Koç Holding υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με σκοπό την κατασκευή μιας από τις μεγαλ
Τρίτη 28/02/2023 - 12:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford Motor Company, η LG Energy Solution και η Koç Holding υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με σκοπό την κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κυψελών μπαταριών ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας, ενισχύοντας τα θεμέλια για το ηλεκτρικό μέλλον της Ford στην Ευρώπη.

Η νέα κοινοπραξία θα εγκατασταθεί σε μια οργανωμένη βιομηχανική ζώνη στην Başkent, κοντά στην Άγκυρα. Το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο και αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει το 2026 με τα τρία μέρη να δεσμεύονται για τουλάχιστον 25 GWh ετήσιας παραγωγικής ικανότητας, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να φτάσει και τις 45 GWh.

«Η Ford συνεχίζει να ενισχύει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς κλιμακώνει την παραγωγή με στόχο να καταστεί πρωτοπόρος στην επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων. Τηρούμε τη δέσμευσή μας να παράγουμε μπαταρίες στην ίδια περιοχή όπου κατασκευάζουμε ηλεκτρικά οχήματα. Η ίδρυση της νέας κοινοπραξίας με την LGES και την Koç Holding θα θέσει μία σταθερή βάση που αποτελεί θεμελιώδες συστατικό για την οικοδόμηση ενός ακμάζοντος μέλλοντος για τα ηλεκτρικά οχήματα για τη Ford στην Ευρώπη», δήλωσε η Lisa Drake, αντιπρόεδρος, Ford EV Industrialization.

PreviousNext