Τροχοί & TIR

Κοντρόλ οφειλών στα τουρκικά σύνορα εξόδου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπ. εμπορίου, ενεργοποιήθηκε από τις 15 Μαρτίου 2022 σύστημα ελέγχου οφειλών των φορτηγών, το οποίο λειτουργεί στα συνοριακά σημεία εξόδου από τη χώρα. Φορτηγά πο
Σάββατο 19/03/2022 - 22:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπ. εμπορίου, ενεργοποιήθηκε από τις 15 Μαρτίου 2022 σύστημα ελέγχου οφειλών των φορτηγών, το οποίο λειτουργεί στα συνοριακά σημεία εξόδου από τη χώρα.

Φορτηγά που έχουν απλήρωτα πρόστιμα από παραβάσεις που σημειώθηκαν εντός της Τουρκίας δεν θα μπορούν να εξέλθουν από αυτή, αν προηγουμένως δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά.

Το ίδιο ισχύει και για τα φορτηγά που πέρασαν από σταθμό διοδίων ή από τις γέφυρες του Βοσπόρου χωρίς να καταβάλουν τα τέλη και έχουν εντοπιστεί από το σύστημα καμερών. Πρόκειται για το σύστημα που κοινοποιεί άμεσα την παράβαση και το πρόστιμο στις συνοριακές αρχές.

Ο οδηγός του φορτηγού μπορεί να ελέγξει αν οφείλει πρόστιμα ή διόδια πριν φτάσει στα σύνορα μέσω του Turkish Tax Office και στην παραπομπή «Yabancı Plakalı Araç Ödemeleri» - Payments for Foreign Vehicles (Πληρωμές για αλλοδαπά οχήματα).

PreviousNext