Τροχοί & TIR

Κοροναϊός: καθημερινές απολυμάνσεις ο ΟΑΣΑ

Καθημερινές πρόσθετες απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία διενεργεί καθημερινά ο ΟΑΣΑ, εντατικοποιώντας τα προληπτικά μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων από τον κ
Παρασκευή 13/03/2020 - 10:48
Κοινοποίηση στα Social Media
Καθημερινά απολυμαίνονται λεωφορεία και συρμοί για την πρόληψη μετάδοσης του κοροναϊού.
Καθημερινά απολυμαίνονται λεωφορεία και συρμοί για την πρόληψη μετάδοσης του κοροναϊού.

Καθημερινές πρόσθετες απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία διενεργεί καθημερινά ο ΟΑΣΑ, εντατικοποιώντας τα προληπτικά μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων από τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, διεξάγεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται, πως το παραπάνω έρχεται να προστεθεί στον καθημερινό καθαρισμό - απολύμανση οχημάτων και συρμών που διενεργείται, με έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κλπ), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.).

Επιπλέον, ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων), τα οποία τοποθετήθηκαν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Παράλληλα, προχώρησε στην παροχή αντισηπτικών σε όλους τους οδηγούς.

«Ο Οργανισμός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. Τα εξειδικεύουμε ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας και καλούμε το επιβατικό κοινό να ακολουθεί και εκείνο με τη σειρά του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κοροναϊό», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Νίκος Αθανασόπουλος.

PreviousNext