Κορυφαία ποιότητα από τη Swedish Lorry Parts (SLP)

Δευ, 14/11/2022 - 16:55
slp

Η εταιρεία Swedish Lorry Parts, ή SLP όπως είναι τα αρχικά της, είναι μία σουηδική εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην έρευνα, εξέλιξη και παραγωγή, ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αντικατάστασης για φορτηγά και λεωφορεία των Volvo και Scania, καθώς και των μηχανημάτων έργου Volvo Off Highway, και των ναυτιλιακών και βιομηχανικών κινητήρων Volvo Penta και Scania Marine.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη Lars Hedlund, ο οποίος το 1972 ξεκίνησε να παράγει σχέδια και να κατασκευάζει ανταλλακτικά σε Σουηδικά εργοστάσια, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες πελατών που αναζητούσαν ανταλλακτικά για εφαρμογές Volvo εφάμιλλης ποιότητας με αυτά της πρώτης (ΟΕΜ) τοποθέτησης, στη σωστή τιμή, και είναι τώρα μία διεθνώς αναγνωρισμένη φίρμα, η οποία μπορεί να παραδώσει χιλιάδες κωδικούς στις κυριότερες αγορές του πλανήτη.

Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας, είναι ότι η εξέλιξη και κατασκευή ανταλλακτικών υψηλής ποιότητας είναι η κύρια δραστηριότητά της, κι όχι «πάρεργο» δίπλα στην π.χ. εμπορία οχημάτων.

Χάρη στην απόλυτη εξειδίκευση, η SLP κατορθώνει να έχει διαρκώς σε στοκ και άμεσα διαθέσιμα, εξαρτήματα και ανταλλακτικά για τα οποία οι χρόνοι παράδοσης από τα κανάλια διανομών των κατασκευαστών οχημάτων είναι σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα μεγάλοι.

Σε ετήσια βάση, η εταιρεία κάνει 100.000 παραδόσεις φορτίων με τα προϊόντα της σε 91 χώρες. Στο κεντρικό warehouse στην Σουηδία, και χάρη σε logistics που είναι στην τεχνολογική αιχμή, η SLP μπορεί να ετοιμάσει και να αποστείλει τη συντριπτική πλειοψηφία των παραγγελιών την ίδια ημέρα. 

Έμφαση στην ποιότητα και την Έρευνα & Εξέλιξη

Η γκάμα προϊόντων αριθμεί 22.000 κωδικούς και μεγαλώνει κατά 1.500 νέα ανταλλακτικά σε ετήσια βάση. Ο ετήσιος τζίρος ανέρχεται σε 237 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες, και η εταιρεία απασχολεί 60 εργαζομένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πάνω από το 65% των προϊόντων της SLP κατασκευάζονται σε γραμμές παραγωγής σχεδιασμένες από την ίδια την εταιρεία –στην πλειοψηφία τους στην Ευρώπη.

Οι κεντρικές αποθήκες βρίσκονται στο σημαντικότερο logistics hub της Σουηδίας, στην Κούμλα, κάτι που δίνει πρόσβαση σε μεταφορές με πλοίο, αεροπλάνο, φορτηγό ή τρένο. Τα στελέχη της Swedish Lorry Parts τονίζουν πως, το μεγάλο πλεονέκτημα της εταιρείας είναι η ευέλικτη δομή της, που επιτρέπει την άμεση παράδοση των ανταλλακτικών στους πελάτες, με το 95% των κωδικών να είναι σε στοκ ανά πάσα στιγμή. 

Οι μηχανικοί της SLP δηλώνουν ότι, «δεν έχουμε την πολυτέλεια να κατασκευάζουμε ανταλλακτικά που να μην είναι αντίστοιχης, ή και καλύτερης ποιότητας, από τα εργοστασιακά της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Για του λόγου το αληθές, όλοι οι κωδικοί προϊόντων συνοδεύονται από τριετή εγγύηση, η οποία είναι τριπλάσια από την αντίστοιχη των original ανταλλακτικών/πρώτης τοποθέτησης ή αντικατάστασης. 

Video URL