Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας. Παράκαμψη σε Μαρκόπουλο και Καπανδρίτι

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής εφαρμόζονται από σήμερα οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, κατά το χρονικό διάστημα από
Πέμπτη 19/10/2023 - 14:57
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής εφαρμόζονται από σήμερα οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, κατά το χρονικό διάστημα από 19.10.2023 έως 21.12.2023 κατά τις ώρες 19.00΄ έως 07.00΄ της επομένης, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 27/10/2023 στις 07:00 το πρωί έως και τη Δευτέρα 30/10/2023 στις 19:00, για την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών, ως εξής: 

- Αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., από τη χ/θ 42,700 έως τη χ/θ 34,400, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. 

- Αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 39,100 έως τη χ/θ 36,800 στον κλάδο προς Αθήνα. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε δύο φάσεις με αποκλεισμό της μεσαίας και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) του Αυτοκινητοδρόμου. Στη φάση Α θα είναι αποκλεισμένος και ο κλάδος εισόδου στον Αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Μαρκοπούλου (χ/θ 39,370), ενώ στη φάση Β θα επιτρέπεται η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο. Επίσης, θα υλοποιηθεί αποκλεισμός του χώρου στάθμευσης (parking) περί τη χ/θ 38,400 (εφαρμογή και στις δύο φάσεις Α & Β). Κατά τη φάση Α, σύμφωνα με εγκεκριμένη σχετική Απόφαση της Ε.Υ.Δ.Ε./Κ.Σ.Ε.Σ.Π, για την κυκλοφορία προς Αθήνα, η διαδρομή – παράκαμψη περιλαμβάνει πορεία μέσω της δεξιάς παράπλευρης οδού του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. μέχρι τον Α/Κ Καπανδριτίου (χ/θ 35,240), όπου και γίνεται η είσοδος στον Αυτοκινητόδρομο, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Στην παράκαμψη οι οδηγοί κατευθύνονται προς τον επόμενο κόμβο αρχικά με τις απαραίτητες κίτρινες προειδοποιητικές πινακίδες κατεύθυνσης «Αθήνα» (εντός της κυκλικής πλατείας) και σε συνέχεια με κίτρινες προειδοποιητικές πινακίδες κατεύθυνσης «Παράκαμψη» καθώς και τις υφιστάμενες πινακίδες του τοπικού δικτύου με ένδειξη «Αθήνα». 

- Αποκλεισμός της μεσαίας και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 36,800 έως τη χ/θ 34,500 στον κλάδο προς Αθήνα με εφαρμογή της εγκεκριμένης με τη (δ) σχετική απόφαση της Ε.Υ.Δ.Ε./Κ.Σ.Ε.Σ.Π. μελέτης. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε δύο φάσεις, με αποκλεισμό της μεσαίας και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) του Αυτοκινητοδρόμου. Στη Φάση Α θα είναι αποκλεισμένος ο κλάδος εξόδου από τον Αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Καπανδριτίου (χ/θ 35,240), ενώ στη Φάση Β θα επιτρέπεται η έξοδος από τον Αυτοκινητόδρομο. Επίσης, θα υλοποιηθεί αποκλεισμός του χώρου στάθμευσης (parking) περί τη χ/θ 35,200 (εφαρμογή και στις δύο Φάσεις Α & Β). Κατά τη Φάση Α, σύμφωνα με εγκεκριμένη με σχετική απόφαση της Ε.Υ.Δ.Ε. / Κ.Σ.Ε.Σ.Π. μελέτη για την κυκλοφορία προς Καπανδρίτι, πριν τη λωρίδα επιβράδυνσης που θα έχει αποκλειστεί θα τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών θα τοποθετηθούν στο αμέσως προηγούμενο κόμβο τον Α/Κ Μαλακάσας (χ/θ 44,130) προειδοποιητικές πινακίδες με έξοδος «ΈΞΟΔΟΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ» και «ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ» (στη χ/θ 45,000 και χ/θ 44,700) που θα προτρέπουν τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αυτήν την έξοδο για Καπανδρίτι. Η εναλλακτική διαδρομή παράκαμψη περιλαμβάνει πορεία μέσω της δεξιάς παράπλευρης οδού του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. μέχρι τον Α/Κ Καπανδριτίου (χ/θ 35,240).

PreviousNext