Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Πότε θα εφαρμοστούν.
Τρίτη 20/08/2024 - 12:04
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
φωτό: Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Λόγω διέλευσης υπερμεγεθών- υπέρβαρων οχημάτων μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών της εταιρίας «EDPRenewables» από τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, με προορισμό το Αιολικό Πάρκο «Χαλκοδόνιο» του Δήμου Ρήγα Φεραίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας θα εφαρμοστεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί του κλάδου του αυτοκινητοδρόμου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη στο σημείο της προσωρινής ράμπας εξόδου (Χ.Θ. 316+290) για την ασφαλή έξοδο των οχημάτων (κίνηση σε κομβόι τριών ή πέντε οχημάτων) από τον αυτοκινητόδρομο μέσω της προσωρινής ράμπας εξόδου και συγκεκριμένα:

- Με τεχνητή ανάσχεση της κυκλοφορίας (βραδυπορία) από τη Χ.Θ. 306+500 (περιοχή SSTPA Αερινού), από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας με τη συνδρομή οχημάτων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, καθώς και ολιγόλεπτη ανάσχεση της κυκλοφορίας (αποκλεισμός) από όχημα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στον κλάδο εισόδου του Α/Κ Βελεστίνου προς Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ της Χ.Θ. 306+500 και της θέσης της προσωρινής ράμπας εξόδου στη Χ.Θ. 316+290. 

- Στην περίπτωση του κομβόι τριών (3) οχημάτων, αρχικά τα υπερβαρέα/ υπερμεγέθη οχήματα θα ακινητοποιηθούν και θα αναμένουν ανάντη της προσωρινής ράμπας εξόδου, εντός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της ΛΕΑ, όπου θα γίνει προσωρινή κάλυψή τους από το όχημα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που θα τα συνοδεύει. Στη συνέχεια, θα γίνει τεχνητή ανάσχεση της κυκλοφορίας (βραδυπορία) από τη Χ.Θ. 306+500 και ολιγόλεπτη ανάσχεση κυκλοφορίας (αποκλεισμός) στον κλάδο εισόδου του Α/Κ Βελεστίνου προς Θεσσαλονίκη, μέχρι να εξέλθουν με ασφάλεια τα οχήματα από τον αυτοκινητόδρομο μέσω της προσωρινής ράμπας εξόδου. Αφού εξέλθουν τα οχήματα, θα λήξει η τεχνητή ανάσχεση της κυκλοφορίας και ο αποκλεισμός του κλάδου εισόδου.

- Στην περίπτωση του κομβόι πέντε (5) οχημάτων, αρχικά τα δύο (2) υπερβαρέα/ υπερμεγέθη οχήματα θα ακινητοποιηθούν και θα αναμένουν ανάντη της Χ.Θ. 306+500 (θέση έναρξης τεχνητής ανάσχεσης), εντός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της ΛΕΑ, όπου θα γίνει προσωρινή κάλυψή τους από το όχημα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που θα τα συνοδεύει, ενώ τα υπόλοιπα τρία (3) οχήματα θα συνεχίσουν πορεία συνοδευόμενα από διαφορετικό όχημα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και στη συνέχεια θα ακινητοποιηθούν και θα αναμένουν ανάντη της προσωρινής ράμπας εξόδου, εντός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της ΛΕΑ, όπου θα γίνει προσωρινή κάλυψή τους από το όχημα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. 

Στη συνέχεια, θα γίνει 1η τεχνητή ανάσχεση της κυκλοφορίας (βραδυπορία) από τη Χ.Θ. 306+500 και ολιγόλεπτη ανάσχεση κυκλοφορίας (αποκλεισμός) στον κλάδο εισόδου του Α/Κ Βελεστίνου προς Θεσσαλονίκη, μέχρι να εξέλθουν με ασφάλεια τα τρία (3) οχήματα από τον αυτοκινητόδρομο μέσω της προσωρινής ράμπας εξόδου. Αφού εξέλθουν τα οχήματα, θα λήξει η τεχνητή ανάσχεση της κυκλοφορίας και ο αποκλεισμός του κλάδου εισόδου. Έπειτα, τα οχήματα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου μαζί με την Τροχαία που πραγματοποίησαν την τεχνητή ανάσχεση, θα επιστρέψουν στη Χ.Θ. 306+500, ενώ τα υπόλοιπα δύο (2) υπερβαρέα/ υπερμεγέθη οχήματα θα αποχωρήσουν από τη θέση ανάντη της Χ.Θ. 306+500, συνοδευόμενα και πάλι από όχημα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και θα πρέπει να ακινητοποιηθούν και να αναμένουν ανάντη της προσωρινής ράμπας εξόδου, εντός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της ΛΕΑ, όπου θα γίνει προσωρινή κάλυψή τους από το όχημα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. 

Τέλος, θα γίνει 2η τεχνητή ανάσχεση της κυκλοφορίας (βραδυπορία) από τη Χ.Θ. 306+500 και ολιγόλεπτη ανάσχεση κυκλοφορίας (αποκλεισμός) στον κλάδο εισόδου του Α/Κ Βελεστίνου προς Θεσσαλονίκη, μέχρι να εξέλθουν με ασφάλεια και τα υπόλοιπα δύο (2) οχήματα από τον αυτοκινητόδρομο μέσω της προσωρινής ράμπας εξόδου. Αφού εξέλθουν τα οχήματα, θα λήξει η τεχνητή ανάσχεση της κυκλοφορίας και ο αποκλεισμός του κλάδου εισόδου.

Η ημερομηνία έναρξης των εν λόγω μεταφορών είναι η Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 ή εναλλακτικά από Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2024 έως και την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024, σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των μεταφορών έως την προαναφερόμενη ημερομηνία, εξαιτίας πιθανών τεχνικών και λοιπών δυσχερειών.

PreviousNext