Τροχοί & TIR

Με κατάληψη του κόμβου Λάρισας ξεκινούν διαμαρτυρίες οι έμποροι των Τρικάλων. Ετοιμάζουν προσφυγές κατά των μέτρων της κυβέρνησης

Με συμβολική κατάληψη του κόμβου Λάρισας την Τρίτη 23/01/24 και με πορεία και κατάληψη της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων ξεκινούν τις διαμαρτυρίες οι έμποροι αυτοκινήτων νομού Τρικάλων. Παράλληλα
Παρασκευή 19/01/2024 - 13:56
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Με συμβολική κατάληψη του κόμβου Λάρισας την Τρίτη 23/01/24 και με πορεία και κατάληψη της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων ξεκινούν τις διαμαρτυρίες οι έμποροι αυτοκινήτων νομού Τρικάλων. 

Παράλληλα ετοιμάζουν προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο Συμβούλιο της Επικράτειας αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης, όπως είναι η διάταξη που προβλέπει ότι από 1η/1/2024 η χορήγηση νέων αδειών για φορτηγά δημοσίας χρήσης θα επιτρέπεται μόνο σε φορτηγά αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO VI D, η υποχρέωση των εισαγωγέων να καταχωρούν τα στοιχεία των μεταχειρισμένων οχημάτων στο Μητρώο (Μ.Ε.Μ.Ο.) κ.α.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τη σχετική επιστολή που λάβαμε από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εμπόρων Αυτοκινήτων Νομού Τρικάλων, Γιώργο Μπαταβάνη, στην οποία περιγράφονται τα αιτήματα του Σωματείου και η στάση του υπ. Μεταφορών απέναντι σε αυτά. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

PreviousNext