Θέλοντας να διασφαλίσει ότι η επόμενη γενιά Ranger θα μπορεί να μεταφέρει φορτία σε δυσπρόσιτα μέρη αλλά και οικογένειες με σπορ εξοπλισμό σε εκδρομές περιπέτειας, η Ford πέτυχε να αναπτύξει πρακτικά και έξυπνα χαρακτηριστικά που καθιστούν τη νέα της πρόταση ως το πλέον ευέλικτο και ικανό Ranger στην ιστορία του μοντέλου.

Μεταξύ των πολυάριθμων καινοτόμων λύσεων, αξίζει να σημειώσουμε τα παρακάτω:

 • Το σκαλοπάτι πρόσβασης στον πίσω χώρο φόρτωσης διευκολύνει πολύ το ανέβασμα στην καρότσα. Στερεωμένο απευθείας στον χώρο φόρτωσης μέσω δύο ατσάλινων βάσεων, το σκαλοπάτι έχει ισχυρή και ανθεκτική δομή, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να πατά κανείς σε έναν λασπωμένο τροχό με ολισθηρή επιφάνεια, προκειμένου να έχει πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης.

 • Ο φωτισμός του χώρου φόρτωσης σημαίνει ότι το στήσιμο ή το πακετάρισμα εξοπλισμού εργοταξίων ή κάμπινγκ και η ανεύρεση εργαλείων στο σκοτάδι είναι πολύ πιο εύκολη.

 • Ο φωτισμός ζώνης ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής του συστήματος infotainment που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής FordPass™ 2 στο smartphone. Ένας συνδυασμός προβολέων, φώτων υποδοχής, φώτων πινακίδας κυκλοφορίας και φωτισμού καρότσας μπορούν να ρυθμίζονται για να φωτίζουν μία επιφάνεια 360 μοιρών γύρω από το pick-up, ή απλά συγκεκριμένες ζώνες, βοηθώντας στην ασφαλή επιθεώρηση της περιοχής γύρω από το όχημα τη νύχτα.

 • Η πίσω πόρτα Easy Lift, που ανεβαίνει και κατεβαίνει με το ένα χέρι, λειτουργεί και ως κινητός πάγκος εργασίας. Η επιφάνεια εργασίας της πίσω πόρτας είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τους ιδιοκτήτες σε επαγγελματικές ή “do it yourself” εργασίες. Δύο υποδοχές με σφιγκτήρες κρυμμένες πίσω από καπάκια με ελατήρια στην πίσω πόρτα είναι σχεδιασμένες για να βοηθούν στη συγκράτηση ξύλων ή άλλων υλικών, ενώ ένας ενσωματωμένος χάρακας με κλιμάκωση ανά 10 χιλιοστά (σε μοντέλα που δεν εφοδιάζονται με το πρόσθετο κάλυμμα χώρου φόρτωσης) διευκολύνει τις όποιες μετρήσεις.

 • Οι προαιρετικές παροχές ρεύματος στον χώρο φόρτωσης με τη μορφή δύο πριζών 12V και μετασχηματιστή 400 W προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες να τροφοδοτούν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές συνδέοντάς τις απευθείας στο Ranger. Με ισχύ 400W, συσκευές όπως ένας μικρός φούρνος, ένα ηλεκτρικό ψυγείο, ένα smartphone ή ένα laptop μπορούν να λειτουργούν από την πρίζα που βρίσκεται στον χώρο φόρτωσης.

Ευκολότερη μεταφορά φορτίων

Η καρότσα του νέου Ranger περιλαμβάνει αρκετές νέες καινοτομίες που βοηθούν τους ιδιοκτήτες να εξατομικεύουν τον χώρο φόρτωσης, ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες τους.

 • Το νέο κάλυμμα του πατώματος φόρτωσης περιλαμβάνει σημεία διαχωρισμού, ώστε οι ιδιοκτήτες να δημιουργούν τους δικούς τους θαλάμους για την τοποθέτηση εξοπλισμού που σε άλλη περίπτωση θα μετέφεραν μέσα στην καμπίνα. Τα εξατομικευμένα διαχωριστικά μπορούν να κατασκευάζονται από ξύλο στο σπίτι και στη συνέχεια να τοποθετούνται και να αφαιρούνται κατά περίπτωση. Η νέα σχεδίαση και το υλικό του καλύμματος προσφέρει τρία ακόμα πλεονεκτήματα: είναι πιο άνετο για τα γόνατα, πιο εύκολο στο καθάρισμα και πιο αντιολισθητικό για τα μεταφερόμενα υλικά.

 • Η διαδικασία φόρτωσης/εκφόρτωσης στο Ranger είναι ευκολότερη από ποτέ. Η καρότσα φόρτωσης έχει την καλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία καθώς υπερβαίνει τα 1.200 λίτρα, κάτι που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα. Καθώς το Ranger είναι τώρα 50 mm φαρδύτερο, η καρότσα μπορεί να μεταφέρει μία στάνταρ ευρωπαλέτα μεταξύ των θόλων των τροχών (έως 1.224 mm), ενώ το μήκος του χώρου φόρτωσης είναι από 1.638 mm έως 2.305 mm ανάλογα με την έκδοση.

1

 • Μία εσωτερική ράγα με ρυθμιζόμενες μέσω ελατηρίου βάσεις σε κάθε πλευρά της καρότσας επιτρέπει στους πελάτες να μετακινούν/ασφαλίζουν τις βάσεις-σημεία πρόσδεσης ανάλογα με κάθε φορτίο και σε εννέα θέσεις κατά μήκος της ράγας. Υπάρχουν επίσης έξι σταθερά σημεία πρόσδεσης στην καρότσα.

 • Οι εξωτερικές ράγες πρόσδεσης αυξάνουν την ευελιξία στις μεταφορές φορτίων και είναι σχεδιασμένες για να συνεργάζονται εύκολα με ιμάντες/καστάνιες και σχοινιά, ενώ τα μοντέλα Wildtrak εφοδιάζονται με αλουμινένια ελάσματα που λειτουργούν και ως ράγες πρόσδεσης διατρέχοντας όλο το μήκος της καρότσας.

 • Τα ανθεκτικά πλαστικά καπάκια καρότσας και πόρτας προστατεύουν τα άκρα του χώρου φόρτωσης και τα αντίστοιχα της πίσω πόρτας από ζημιές. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να φορτώνουν εξοπλισμό στην καρότσα χωρίς να φοβούνται ότι θα καταστρέψουν τη βαφή στην άνω επιφάνεια του χώρου φόρτωσης ή στην πίσω πόρτα.

 • Τα καπάκια πρόσβασης καρότσας είναι αφαιρούμενα πλαστικά καλύμματα σημείων έδρασης αξεσουάρ όπως σκληρές οροφές (hardtop), εγκάρσιες μπάρες για εξοπλισμό κάμπινγκ και περιπέτειας.

 • Οι στάνταρ βάσεις οροφής επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτηση αξεσουάρ όπως σχάρες ή μία πλατφόρμα. Το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο οροφής του νέου Ranger είναι 350 kg (στατικό) και 85 kg (δυναμικό).

 • Το προαιρετικό ηλεκτρικά αναδιπλούμενο κάλυμμα της καρότσας επιτρέπει στους πελάτες να το ανοίγουν και να το κλείνουν χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, έναν διακόπτη που βρίσκεται μέσα στην καρότσα ή από τον πίνακα οργάνων. Στις πλαϊνές υποδοχές αξεσουάρ κάτω από τα αυλάκια του καλύμματος στερεώνονται βάσεις για ποδήλατα, καγιάκ, snowboard/σκι ή εξοπλισμό κάμπινγκ. Το ηλεκτρικό κάλυμμα περιλαμβάνει λειτουργίες θραύσης πάγου και ανίχνευσης εμποδίου για πρόσθετη άνεση και προστασία.

1

Το νέο Ranger θα διατίθεται με πάνω από 150 εργοστασιακά αξεσουάρ ήδη από το λανσάρισμά του στην Ευρώπη. Γνωρίζοντας ότι το Ranger πιθανότατα θα φέρει εξοπλισμό με μεγάλο βάρος, οι μηχανικοί της Ford πρόσθεσαν χώρο για μία δεύτερη μπαταρία κάτω από το καπό και μία προεγκατάσταση με πάνελ διακοπτών στην οροφή για να διευκολύνουν την τοποθέτηση μπαρών φώτων, βιντσιών ή πιο περίπλοκων μετατροπών, όπως ανατρεπόμενες καρότσες και εξοπλισμό ρυμούλκησης.