Τροχοί & TIR

Νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών ο Γιάννης Ξιφαράς

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, γεγονός αναμενόμενο, καθώς τις τελευταίες ημέρες είχαν ενταθεί οι πληροφορίες περί όξυνσης των σχέσεών του με τον πολιτικό του προϊστάμε
Σάββατο 13/03/2021 - 12:51
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς
Ο νέος Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, γεγονός αναμενόμενο, καθώς τις τελευταίες ημέρες είχαν ενταθεί οι πληροφορίες περί όξυνσης των σχέσεών του με τον πολιτικό του προϊστάμενο Κώστα Καραμανλή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δέχεται τα συνεχή πυρά της αντιπολίτευσης για το θέμα του συνωστισμού στα λεωφορεία, ενώ η πολύμηνη προσπάθεια για να βγουν στην κυκλοφορία τα 300 λεωφορεία με leasing σκόνταψε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω προδιαγραφών, και πλέον είναι άγνωστο το πότε θα βγουν στη συγκοινωνία .

Το θέμα αυτό πήρε διαστάσεις γιατί τα λεωφορεία αυτά έχουν ήδη αγοραστεί από τους υποψηφίους προμηθευτές, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν και στις απαιτούμενες εργασίες για την παράδοσή τους στον ΟΣΥ.

Χθες, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και υπέβαλε την παραίτησή του ενώ στη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Ξιφαράς. Τον νέο γενικό γραμματέα καλωσόρισαν στο υπουργείο ο κ. Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Σταθόπουλος στην επιστολή της παραίτησής του, αναφέρει:

Ο νέος Γενικός 

O Ιωάννης Ξιφαράς είναι απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Επιστήμη των Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ international) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης (Σύμβουλος Διοίκησης, Υπεύθυνος Έργων κλπ.) σε έργα Μεταφορών, Ενέργειας  &  Έξυπνων Υποδομών, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κ.α.

Έχει εμπειρία σε εγκαταστάσεις & υποδομές που σχετίζονται με σιδηροδρομικά έργα, αεροδρόμια, μεταφορά και διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, εγκατάσταση και λειτουργία ΑΠΕ, ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών για τη βέλτιστη απόδοση ευφυών συστημάτων κ.ά.

Από το 2019 έως και σήμερα είναι Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ έχει συμμετάσχει και σε Συμβούλια/ Επιτροπές διαφόρων φορέων. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών από το 2016.  Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

PreviousNext