Τροχοί & TIR

Νορβηγία: Επιτόπου οι κυρώσεις για παραβάσεις του καμποτάζ

«Σε περιπτώσεις όπου ένας μεταφορέας δεν έχει έγγραφο άδειας ή κάρτα οδηγού, μπορεί να χρεωθεί πρόστιμο 60.000 NOK (περίπου 5.300 €)»
Πέμπτη 15/02/2024 - 13:24
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

«Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στον δρόμο και οι επιτόπου κυρώσεις θα δώσουν στην αστυνομία και στη Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών ένα νέο εργαλείο ελέγχου και διαχείρισης παραβάσεων στις εμπορευματικές μεταφορές. Αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι δεν επιθυμούμε παραβιάσεις των κανόνων για τις ενδομεταφορές στη Νορβηγία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Jon-Ivar Nygård, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής, μέσω διαδικασιών επιβάλλονται πρόστιμα για παραβάσεις συγκεκριμένων κανονισμών που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ενδομεταφορές στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές. Από την 1η Μαρτίου, η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών θα μπορεί να επιβάλλει επιτόπου πρόστιμα για συγκεκριμένες παραβάσεις, όπως για μη κατοχή άδειας οδήγησης και για μη κατοχή των εγγράφων μεταφοράς.

«Σε περιπτώσεις όπου ένας μεταφορέας δεν έχει έγγραφο άδειας ή κάρτα οδηγού, μπορεί να χρεωθεί πρόστιμο 60.000 NOK (περίπου 5.300 €)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτές είναι οι παραβιάσεις των κανονισμών για τις ενδομεταφορές που η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών θα μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις κατά τη διάρκεια των καθ' οδόν ελέγχων από τον Μάρτιο:

• Εάν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα για το διεθνές ταξίδι στη Νορβηγία

• Εάν οι ενδομεταφορές έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από επτά ημέρες μετά το τέλος του τελευταίου διεθνούς ταξιδιού

• Όταν έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από τρεις ενδομεταφορές βάσει κοινοτικής άδειας μετά από διεθνή μεταφορά

• Όπου έχουν εκτελεστεί περισσότερες από μία διελεύσεις τράνζιτ για καμποτάζ

• Εάν οι ενδομεταφορές έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από τρεις ημέρες μετά την άφιξη στη Νορβηγία χωρίς φορτίο

• Εάν το δελτίο αποστολής είναι ελλιπές

• Εάν λείπει από το όχημα το δελτίο αποστολής/έγγραφο για τη μεταφορά

• Εάν οι ενδομεταφορές ξεκινούσαν πριν από την εκφόρτωση της διεθνούς μεταφοράς

PreviousNext