Τροχοί & TIR

Ο ΟΑΣΘ και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προχωρούν σε… πολιτιστική σύμπραξη!

Οι δύο φορείς πρόκειται να συνεργαστούν και αυτό το καλοκαίρι, παρέχοντας στους επιβάτες της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ εισιτήρια για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ σε προνομιακή τιμή. Πιο συγκεκριμέν
Τετάρτη 28/06/2023 - 16:19
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΑΣΘ

Οι δύο φορείς πρόκειται να συνεργαστούν και αυτό το καλοκαίρι, παρέχοντας στους επιβάτες της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ εισιτήρια για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ σε προνομιακή τιμή. 

Πιο συγκεκριμένα, με την επίδειξη του επικυρωμένου εισιτηρίου της Πολιτιστικής Γραμμής στα ταμεία του ΚΘΒΕ, οι θεατές θα αγοράζουν το εισιτήριό τους με έκπτωση 20%.

Η συνεργασία αυτή αφορά τις παραστάσεις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι evolution «e-Pass ή επί τας» του Χρήστου Παπαδημητρίου και «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου. 

Η Πολιτιστική Γραμμή

Με την Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ, με τον αριθμό 50 και την ιδιαίτερη εικαστική επένδυση στο εξωτερικό, οι επιβάτες, μέσα από μια βόλτα διάρκειας περίπου 50 λεπτών, περιηγούνται στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Η διαδρομή αρχίζει από τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια το λεωφορείο περνά έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Συνεχίζει προς τα Ανάκτορα του Γαλερίου και τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας, την Αριστοτέλους, το Διοικητήριο, τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και την Άνω Πόλη, από όπου παίρνει το δρόμο της επιστροφής, για να καταλήξει και πάλι στον Λευκό Πύργο.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μέσω ηχογραφημένων μηνυμάτων γίνεται περιγραφή των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Ταυτόχρονα, ο συνοδός του δρομολογίου δίνει πρόσθετες πληροφορίες στους επιβάτες και απαντά στις ερωτήσεις τους για τα μνημεία και την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Η Πολιτιστική Γραμμή λειτουργεί επτά μέρες την εβδομάδα. Το πρώτο δρομολόγιο αναχωρεί στις 10 το πρωί και το τελευταίο στις 4.30 μετά το μεσημέρι, με ενδιάμεσα δρομολόγια στις 11, 12, 1, 2.30 και 3.30.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,80 ευρώ το κανονικό και 0,90 το μειωμένο, ενώ ισχύουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

PreviousNext