Τροχοί & TIR

ΟΣΕΘ: 30% αυξημένα τα δρομολόγια στον δήμο Θερμαϊκού

Συναντήσεις για την ενίσχυση των συγκοινωνιών
Τετάρτη 26/06/2024 - 16:14
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΑΣΘ
Φωτό: ΟΑΣΘ

Συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) είχαν ο πρόεδρος Γιάννης Καλογερούδης και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Τόσκας με τον δήμαρχο Θερμαϊκού Θοδωρή Τζέκο για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στην περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Ηλίας Παπαγεωργίου, πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Σερρών που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο στην περιοχή για λογαριασμό του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης συγκεκριμένων γραμμών με επιπλέον δρομολόγια και λεωφορεία για την εξυπηρέτηση τόσο των επιβατών που κατευθύνονται προς τις παραλίες όσο και των κατοίκων της περιοχής και δόθηκε έμφαση στην εκπόνηση ενός μονιμότερου σχεδίου με απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών που κατά τους θερινούς μήνες αυξάνονται.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας φέτος για πρώτη φορά ο σχεδιασμός για τα θερινά δρομολόγια που αρχίζουν την 1η Ιουλίου θα συνεχιστεί και μετά το τέλος Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ τα δρομολόγια για τη θερινή περίοδο είναι αυξημένα κατά 30%.

Συγκεκριμένα:

Από την 1η Ιουλίου ενισχύονται τα δρομολόγια:

• 69 ΙΚΕΑ – Επανομή από 55 σε 71 λεωφορεία

• 72 ΙΚΕΑ Μηχανιώνα από 101 σε 109 λεωφορεία (ΟΑΣΘ)

• 77 Μηχανιώνα – Επανομη από 12 σε 41 λεωφορεία

Ταυτόχρονα από την 1η Ιουλίου αρχίζουν τα θερινά δρομολόγια με τις γραμμές 70 και 71 με 12 και 11 δρομολόγια αντίστοιχα.

«Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των επιβατών και της τοπικής κοινωνίας. Με την ενίσχυση του αριθμού των λεωφορείων όπως κάθε χρόνο σε συγκεκριμένα δρομολόγια και την επέκταση της διάρκειας των θερινών δρομολογίων μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα αποφασίσαμε ότι από το 2025 η έναρξη των θερινών δρομολογίων θα υλοποιείται από τα μέσα Ιουνίου κατά δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα.

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού καθώς παρατηρείται αυξημένος αριθμός επισκεπτών τους θερινούς μήνες. Στις προτεραιότητές μας είναι να μελετήσουμε και τη βελτίωση των δρομολογίων με την τροποποίηση γραμμών ώστε να εξυπηρετηθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός επιβατών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας υπογραμμίζοντας το καλό κλίμα συνεργασίας στη συνάντηση.

Η συζήτηση με τον δήμαρχο Θερμαϊκού Θοδωρή Τζέκο θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με σκοπό να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο και μόνιμο σχέδιο για την περιοχή που θα περιλαμβάνει και την ενίσχυση των δρομολογίων σε μόνιμη βάση.

φωτό: ΟΣΕΘ
φωτό: ΟΣΕΘ
PreviousNext