Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων δύο ημεδαπών ανδρών και μίας ημεδαπής γυναίκας, μελών εγκληματικής ομάδας που παρακολουθούσε φορτηγά μεταφοράς καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2020, οι παραπάνω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, που έγιναν σε φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία μετέφεραν καπνικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, οι  ανωτέρω ημεδαποί, χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, προσέγγιζαν τα φορτηγά αυτοκίνητα, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των οδηγών τους, κατά τη διανομή καπνικών προϊόντων σε παρακείμενες επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το εσωτερικό των φορτηγών διάφορα καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 8.317,40 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 6.800 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 150 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.