Τροχοί & TIR

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο Σχιστό από την Περιφέρεια Αττικής

Εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης στα πρανή της Λεωφόρου Σχιστού ξεκίνησαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής αυτοψίας που διενεργήθηκε από τους αρμόδιους επόπτες μηχανικούς
Τετάρτη 24/05/2023 - 12:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης στα πρανή της Λεωφόρου Σχιστού ξεκίνησαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής αυτοψίας που διενεργήθηκε από τους αρμόδιους επόπτες μηχανικούς  της διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών κατά την οποία διαπιστώθηκε αποκόλληση πετρωμάτων. 

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της αρμόδιας διεύθυνσης, η όποια με την τεχνογνωσία που διαθέτει ξεκίνησε  τις εργασίες άρσης επικινδυνότητας στη Λεωφόρο Σχιστού – Σκαραμαγκά, στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά (ύψος Αμαξοστάσιου Δήμου Κερατσινίου), με στόχο την προάσπιση της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, oι εργασίες αφορούν στην απομάκρυνση των επισφαλών βράχων σε μια επιφάνεια 3.000 m2 και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η επένδυση των πρανών με πλήρως αγκυρωμένο γαλβανισμένο συρματόπλεγμα σε μία επιφάνεια 2.000 m2. 

Οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα 3 μηνών. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Η προστασία της ζωής των πολιτών παραμένει πρώτη και απόλυτη προτεραιότητά μας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών μας, παρεμβαίνουμε άμεσα, όπου απαιτείται, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, με στόχο την απόλυτη προάσπιση της ασφάλειας των χρηστών του δικτύου. Έτσι θα συνεχίσουμε, γιατί για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ΄ όλα.»

PreviousNext