Τροχοί & TIR

Προμήθεια και ηλεκτρικών minibus για τον ΟΑΣΑ

Ενώ αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των 800 λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε και την προμήθεια ηλεκτρικών minibus πέρα από τα ηλεκτρικά λεωφορεία που π
Τρίτη 07/09/2021 - 11:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Ενώ αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των 800 λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε και την προμήθεια ηλεκτρικών minibus πέρα από τα ηλεκτρικά λεωφορεία που περιλαμβάνονται στον μεγάλο διαγωνισμό.

Ειδικότερα, μετά από «τεκμηριωμένο αίτημα» της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στη δέσμευση πίστωσης ύψους 30.000 ευρώ που αφορά την τεχνική υποστήριξη ΟΑΣΑ για τον σχεδιασμό προμήθειας των mini ηλεκτρικών λεωφορείων.

Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, θα καθοριστεί ο αριθμός των minibus, καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές τους, προκειμένου να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Σημειώνεται ότι ήδη στη χώρα μας αντιπροσωπεύονται αρκετές μάρκες ηλεκτρικών minibus τόσο Ευρωπαίων όσο και Ασιατών κατασκευαστών. Πολλά ηλεκτρικά minibus έχουν ήδη δοθεί σε διάφορους δήμους, κυρίως στη νησιωτική χώρα, αλλά και σε ιδιώτες, όπως τουριστικές επιχειρήσεις κ.α.

PreviousNext