Τροχοί & TIR

Προσοχή στον «Λέανδρο»: Χιόνια στο οδικό δίκτυο

Ολοένα και περισσότεροι δρόμοι στη Βόρεια Ελλάδα καλύπτονται με χιόνι, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με τα βόρεια ηπειρωτικά να καταγράφουν από το πρωί κατά τόπους ελάχι
Πέμπτη 14/01/2021 - 13:44
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοένα και περισσότεροι δρόμοι στη Βόρεια Ελλάδα καλύπτονται με χιόνι, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με τα βόρεια ηπειρωτικά να καταγράφουν από το πρωί κατά τόπους ελάχιστες θερμοκρασίες, αρκετά κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 8,3 βαθμούς στη Βλάστη Κοζάνης, στους μείον 7,2 στη Βουνάσα Γρεβενών, στους μείον 7 στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους μείον 6,2 στο Μέτσοβο και στους μείον 4,9 βαθμούς στο Νευροκόπι.

Απαραίτητες οι αλυσίδες ή (και) τα χειμερινά ελαστικά στα οχήματα που πρόκειται να κινηθούν στις παραπάνω περιοχές ή και νοτιότερα, καθώς στις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Ο συνδυασμός των χιονοπτώσεων με τις αρνητικές θερμοκρασίες αναμένεται να διαμορφώσουν κατά τόπους επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Ριτάρντερ ή κλαπέτο και κοντές σχέσεις στο σασμάν είναι η στάνταρ συνταγή για τους οδηγούς βαρέων οχημάτων που δεν θα πρέπει ούτε στιγμή να επιτρέψουν στο φορτηγό να τους «φύγει» στον κατήφορο. Προσοχή και στην τήρηση μεγαλύτερων αποστάσεων από τα προπορευόμενα οχήματα.

PreviousNext