Τροχοί & TIR

Πρωτόγνωρες συνθήκες βιώνουν οι οδηγοί διεθνών μεταφορών

Μπορεί οι συνοριακές διελεύσεις των φορτηγών να παραμένουν ακόμη ανοιχτές στις διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων, αλλά οι συνθήκες που βιώνουν οι οδηγοί είναι πρωτόγνωρες και, όχι σπάνια, τραγικές, όπ
Δευτέρα 16/03/2020 - 16:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Μπορεί οι συνοριακές διελεύσεις των φορτηγών να παραμένουν ακόμη ανοιχτές στις διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων, αλλά οι συνθήκες που βιώνουν οι οδηγοί είναι πρωτόγνωρες και, όχι σπάνια, τραγικές, όπως συμβαίνει με τους Έλληνες εγκλωβισμένους οδηγούς στην Τουρκία.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι η σκληρή απομόνωση, καθώς τα εστιατόρια στα Truckstops δεν λειτουργούν. Τα περισσότερα, μάλιστα, έχουν κλείσει για όλες τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να στερούνται φαγητού, καφέ, νερού (ντουζιέρα) ακόμα και WC.

Σε όσα Truckstops λειτουργεί η καφετέρια, μόνο για πλαστικό στο χέρι (take away), η είσοδος είναι ελεγχόμενη, με καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση και πληρωμή μόνο με κάρτα.

Πρόβλημα υπάρχει και στην εβδομαδιαία ανάπαυση που με βάση τον κανονισμό θα πρέπει να λαμβάνεται εκτός καμπίνας, μόνο που τις ημέρες αυτές, οι πόρτες των ξενοδοχείων και των motels είναι κλειστές.

Πέρα των παραπάνω, οι οδηγοί των φορτηγών στις συνοριακές διελεύσεις υπόκεινται σε ιατρικό έλεγχο, γεγονός που πρακτικά μεταφράζεται σε πολύωρες καθυστερήσεις, καθώς σχηματίζονται ουρές πολλών χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να παραμένουν στις καμπίνες τους.

Αυτά όλα δημιουργούν πρωτόγνωρες συνθήκες στη διεθνή μεταφορά και θα πρέπει οι ιδιοκτήτες και διευθυντές των μεταφορικών επιχειρήσεων να γνωρίζουν ότι τα ταξίδια είναι πλέον δύσκολα και οι οδηγοί θα πρέπει όχι μόνο να ενθαρρύνονται, αλλά και να αμείβονται ικανοποιητικά.

PreviousNext