Τροχοί & TIR

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Flyover. Άγχος το ωράριο φορτοεκφορτώσεων

«Σήμερα δουλεύουν 200 εργαζόμενοι και 50 βαρέα οχήματα τα οποία θα αυξηθούν»
Τετάρτη 10/07/2024 - 14:37
Κοινοποίηση στα Social Media
flyover

Χωρίς καθυστερήσεις, αλλά αντίθετα με πιο εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, αμέσως μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας του έργου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών και τον διαβεβαίωσαν ότι το έργο θα τελειώσει το 2027.

Είπε μάλιστα ότι η ανάδοχος εταιρεία έχει αυξήσει τους ρυθμούς των εργασιών, πράγμα το οποίο τονίστηκε από την πλευρά τους στη σύσκεψη με τον όρο «full speed».

Διεμήνυσε μάλιστα ότι «η ανάδοχος εκφράζει πως πλέον αποδόθηκαν τα περισσότερα μέτωπα του έργου», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «σήμερα δουλεύουν 200 εργαζόμενοι και 50 βαρέα οχήματα τα οποία θα αυξηθούν», τονίζοντας ότι οι εργασίες από την ανάδοχο θα γίνονται όλο και με υψηλότερες ταχύτητες.

Σημαντική, πάντως, κρίνεται η συμβολή της ελληνικής αστυνομίας για την αποσυμφόρηση των δρόμων.

«Έχουμε ενισχύσει την Τροχαία με περισσότερα από 100 άτομα», προκειμένου να υπάρχει μια άμεση ανταπόκριση σε κάθε συμβάν», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Άγχος για τους οδηγούς οι φορτοεκφορτώσεις

Ωστόσο, τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης παραμένουν και ιδιαίτερα για τους οδηγούς των φορτηγών που πρέπει να προσαρμοστούν στα ωράρια του νέου κανονισμού φορτοεκφορτώσεων, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις και μποτιλιαρίσματα στους δρόμους.

Τα ωράρια

Υπενθυμίζουμε ότι η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 8 τόνους, γίνεται κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 19:00 το απόγευμα, έως 7:00 το πρωί της επομένης και τα Σαββατοκύριακα από 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου έως 07:00 το πρωί της Δευτέρας. Τις αργίες η τροφοδοσία θα γίνεται ελεύθερα. 

Η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους γίνεται Δευτέρα έως Σάββατο, από 10:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι, αποκλειστικά και μόνο στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης και η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1,5 τόνο, Δευτέρα έως Σάββατο, από 10:00 το πρωί έως 14:00 μετά το μεσημέρι, αποκλειστικά και μόνο στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Πηγή: voria.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

PreviousNext