Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας για την αξιοποίηση των Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Αξόνων

«Αντικείμενο των συζητήσεων είναι η προώθηση των πράσινων μεταφορών, η ανθεκτικότητα των υποδομών στις μεταφορές, η ενίσχυση των σιδηροδρομικών μεταφορών και η υλοποίηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών»
Τετάρτη 03/04/2024 - 12:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη σύνδεση του σιδηρόδρομου με τους λιμένες της Βόρειας Ελλάδας και στην αξιοποίηση των δύο νέων Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Αξόνων αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

«Αντικείμενο των συζητήσεων είναι η προώθηση των πράσινων μεταφορών, η ανθεκτικότητα των υποδομών στις μεταφορές, η ενίσχυση των σιδηροδρομικών μεταφορών και η υλοποίηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά και υπεύθυνα. Προμηθευτήκαμε και θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, ενισχύσαμε άμεσα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», την ηλεκτροκίνηση, αξιοποιούμε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για να ενισχύσουμε – ακόμη περισσότερο – τους σταθμούς φόρτισης, προωθούμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και δρομολογούμε, σε συνεργασία με άλλες χώρες, την αξιοποίηση των δύο νέων Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Αξόνων και τη σύνδεση του σιδηροδρόμου με τους λιμένες της χώρας. Η χώρα αναπτύσσεται, εξελίσσεται, ισχυροποιείται». 

PreviousNext