Τροχοί & TIR

Η εξέλιξη των εργασιών στην Πατρών - Πύργου. Τέλος του 2025 παραδίδεται στην κυκλοφορία

Ο άξονας μετρά 74,8 χλμ. συνολικά, εκ των οποίων μόνο τα 13 χλμ. αφορούν σε βελτιώσεις της υφιστάμενης Εθνικής Οδού ενώ τα υπόλοιπα κατασκευάζονται σε νέα χάραξη.
Δευτέρα 29/04/2024 - 13:43
Κοινοποίηση στα Social Media
.

«Στην νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου, οι εργασίες έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 40% και αναμένεται η παράδοση στην κυκλοφορία εντός του 2025. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα δώσει άλλη πνοή στη Δυτική Ελλάδα, θα αναβαθμίσει τις μεταφορές και θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια».

Το παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, περιοδεύοντας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Ταχιάος δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, η πρόοδος των εργασιών αγγίζει το 42% και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. Το έργο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι η συνολική διάρκεια των εργασιών θα είναι 40 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί και οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του.

Σημειώνεται ότι ο άξονας Πατρών-Πύργου μετρά 74,8 χλμ. συνολικά, εκ των οποίων μόνο τα 13 χλμ. αφορούν σε βελτιώσεις της υφιστάμενης Εθνικής Οδού, ενώ τα υπόλοιπα κατασκευάζονται σε νέα χάραξη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο υψηλών προδιαγραφών που θα βελτιστοποιεί την οδική ασφάλεια και θα μειώνει τον χρόνο μετακίνησης, διευκολύνοντας παράλληλα και τις τοπικές κοινότητες.

PreviousNext