Τροχοί & TIR

Συναγερμός λόγω πολέμου. Αυστηροί έλεγχοι φορτηγών στις συνοριακές διελεύσεις

Η επαναφορά αυστηρών ελέγχων φορτηγών και άλλων οχημάτων στα οδικά σύνορα εφαρμόζεται από σήμερα μεταξύ των περισσότερων χωρών της ΕΕ μετά από εντολές που δόθηκαν λόγω του πολέμου στο Ισραήλ. Οι έλε
Δευτέρα 16/10/2023 - 15:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Η επαναφορά αυστηρών ελέγχων φορτηγών και άλλων οχημάτων στα οδικά σύνορα εφαρμόζεται από σήμερα μεταξύ των περισσότερων χωρών της ΕΕ μετά από εντολές που δόθηκαν λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

Οι έλεγχοι αποσκοπούν στον εντοπισμό ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων εντός ευρωπαϊκών πόλεων ως αντίποινα για την υποστήριξη που παρέχουν οι χώρες της ΕΕ στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ειδικές εντολές για επισταμένους ελέγχους έλαβαν οι αστυνομικές αρχές των συνοριακών διελεύσεων Γαλλίας–Γερμανίας, Γερμανίας-Πολωνίας, Δανίας-Γερμανίας, Πολωνίας-Σλοβακίας, Τσεχίας-Σλοβακίας, Αυστρίας-Σλοβακίας και Σλοβακίας-Ουγγαρίας.

Στα παραπάνω συνοριακά σημεία πραγματοποιούνται από το πρωί έλεγχοι οχημάτων με έμφαση στα φορτηγά και με όλα τα τεχνικά μέσα, όπως πέρασμα από το τούνελ των ακτίνων Χ, ανίχνευση καρδιακών παλμών, ανίχνευση ανθρώπων από εκπαιδευμένους σκύλους και, βέβαια, από τους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία στον εντοπισμό ύποπτων φορτηγών συνδυάζοντας αριθμό πινακίδας, φορτωτικά έγγραφα, χώρα φόρτωσης, χώρα προορισμού κ.λπ.

Αν και επίσημα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορά μας με Τουρκία και με τις άλλες βαλκανικές χώρες, θεωρείται βέβαιο ότι οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν λάβει την πληροφόρηση από ΕΕ για την ανάγκη ενίσχυσης των διασυνοριακών ελέγχων και δόθηκαν ή πρόκειται άμεσα να δοθούν οι σχετικές εντολές με παράλληλη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

PreviousNext