Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικές μπετονιέρες Liebherr

Τις πρώτες πλήρως ηλεκτρικές μπετονιέρες χωρητικότητας 10 και 12 κ.μ. για φορτηγά πέντε αξόνων, δημιούργησε πρόσφατα η Liebherr σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία τεχνολογίας, Designw
Κοινοποίηση στα Social Media

Τις πρώτες πλήρως ηλεκτρικές μπετονιέρες χωρητικότητας 10 και 12 κ.μ. για φορτηγά πέντε αξόνων, δημιούργησε πρόσφατα η Liebherr σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία τεχνολογίας, Designwerk, η οποία ειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση. Λόγος γίνεται για τις μπετονιέρες ETM 1005 και 1205, που τοποθετήθηκαν σε ένα σασί της Futuricum, η οποία ανήκει στον όμιλο Designwerk και κατασκευάζει ηλεκτρικά φορτηγά.

Χάρη στις μεγάλες μπαταρίες, η φόρτιση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας στις μονάδες παραγωγής σκυροδέματος, όπου τοποθετούνται οι απαραίτητες υποδομές φόρτισης. Επιπλέον, η αυτονομία αυξάνεται μέσω της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση ή κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε κατωφέρειες. Η ηλεκτρική γραμμή κίνησης της μπετονιέρας αναπτύχθηκε από τη Liebherr με τη βοήθεια της ZF και για πρώτη φορά τόσο το φορτηγό όσο και η μπετονιέρα τροφοδοτούνται από την ίδια μπαταρία, εξαλείφοντας την ανάγκη για άλλα δαπανηρά εξαρτήματα παροχής ισχύος. Σημειώνεται, τέλος, πως οι πρώτες ηλεκτρικές μπετονιέρες της Liebherr θα παραδοθούν το προσεχές φθινόπωρο, στις ελβετικές εταιρείες Holcim και KIBAG.

PreviousNext