Τροχοί & TIR

Tαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων

Tαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων διάστημα Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2009 Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι ταξινομήσεις των καινουργών, αλλά και των μεταχειρισμένων επαγγελματικών αυτοκινήτων, φορ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media
Tαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων
Tαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων

Tαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων διάστημα Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2009

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι ταξινομήσεις των καινουργών, αλλά και των μεταχειρισμένων επαγγελματικών αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων, κατά το 2009 σε σύγκριση με το 2008. Οι τελικοί πίνακες για το χρόνο που μας πέρασε, αναφέρουν και τις αντίστοιχες πωλήσεις του συγκρινόμενου 2008, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί εύκολα να διακρίνει τις διαφορές. Εμείς, θα περιοριστούμε μόνο σε ορισμένες επισημάνσεις για τις ταξινομήσεις του 2009, όπως:

 

  • Η Mercedes Benz, διατήρησε τη μεγάλη διαφορά που πάντα είχε από τον δεύτερο.
  • Αυτή τη φορά όμως δεύτερη μάρκα για τις κατηγορίες των μεσαίων - βαρέων φορτηγών πάνω από 3,5 τόνους αναδεικνύεται η IVECO, η οποία κέρδισε αρκετούς διαγωνισμούς προσφέροντας EURΟCARGO, ενώ παράλληλα προμήθευσε πολλές εταιρείες με τα ελαφρύτερα Daily.
  • Στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών που πάντα τα νούμερά της είναι εντυπωσιακά, καθώς εμπεριέχουν το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, η NISSAN σάρωσε με 2.883 πωλήσεις ακολουθούμενη σε απόσταση αναπνοής από την TOYOTA με 2.777 μονάδες.
  • Στα βαρέα φορτηγά εντυπωσιάζει η άνοδος της ΜΑΝ που βρέθηκε μπροστά από τους σουηδούς. O κύριος όγκος των πωλήσεών της αφορούσαν τετραξονικά χωματουργικά φορτηγά. Στη μεταξύ σκανδιναβών σειρά, προηγήθηκε η VOLVO.
  •  Έκπληξη παρατηρείται στα μεταχειρισμένα φορτηγά από 3,5 έως 8 τ. όπου έχουμε αύξηση + 9.5%
  • Η δεύτερη έκπληξη βρίσκεται στους πίνακες των καινουργών λεωφορείων άνω των 35 θέσεων, όπου αφαιρώντας και τις παραδόσεις των SOLARIS βλέπουμε μια αύξηση 44% που φυσικά οφείλεται στις πωλήσεις των NEOPLAN.
  • Αξίζει τέλος να παρατηρήσετε, τον βασικό ανταγωνιστή της Mercedes Benz, που δεν είναι άλλος από τα μεταχειρισμένα της ίδιας μάρκας, ιδιαίτερα στη κατηγορία μεταξύ 3,5 και 8 τ. την οποία και «μονοπωλεί».
PreviousNext