Τροχοί & TIR

Άνοιγμα και σε τρίτες χώρες

Η προσθήκη Βορίδη - Άνοιγμα για Τούρκους & Αλβανούς Προστέθηκε παράγραφος στην οποία ορίζεται ότι: «χωρίς καμιά διάκριση ως προς την εθνικότητα όσων αιτούνται άδειες, σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 5
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Τα αλβανικά του σταθμού Πελοποννήσου μπορούν να ιδρύσουν μεταφορικές στην Ελλάδα
Τα αλβανικά του σταθμού Πελοποννήσου μπορούν να ιδρύσουν μεταφορικές στην Ελλάδα

Η προσθήκη Βορίδη - Άνοιγμα για Τούρκους & Αλβανούς

Προστέθηκε παράγραφος στην οποία ορίζεται ότι: «χωρίς καμιά διάκριση ως προς την εθνικότητα όσων αιτούνται άδειες, σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 5, σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας, με τον όρο της αμοιβαιότητας».

Ο όρος της αμοιβαιότητας, αποσκοπεί ακριβώς στο να ευνοήσει τους Έλληνες φορτωτές των τούρκικων, για παράδειγμα, φορτηγών να μπορούν να ιδρύσουν γραφεία για τους Τούρκους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και οι ίδιοι (οι Έλληνες φορτωτές) να ανοίξουν αντίστοιχα γραφεία σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, οπότε θα το έχουν δίπορτο. Δηλαδή θα μπορούν να απασχολούν τα τούρκικα φορτηγά με Τούρκους οδηγούς, ασφάλειες κ.λπ. ή και ελληνικά με τούρκικους ναύλους. Το ίδιο βέβαια μπορεί να συμβεί με Αλβανούς, Λιβανέζους κ.ά.

Ενώ, δηλαδή, μέχρι σήμερα οι διμερείς συμφωνίες που η Ελλάδα έχει συνάψει με τρίτες χώρες αφορούν στις διελεύσεις και στον αριθμό των εκατέρωθεν χορηγούμενων αδειών, τον δωρεάν αριθμό αυτών και το ποσοστό των επί πληρωμή αδειών, τώρα, ο κ. Βορίδης πραγματοποιεί ελεύθερο άνοιγμα προς τις τρίτες χώρες ευνοώντας κυρίως την Τουρκία και την Αλβανία που μπορούν να εγκατασταθούν στη χώρα μας και να εξασφαλίζουν φορτία από τους πράκτορες. Αν τώρα αυτά τα φορτία είναι εξαγωγής ή αν θα ξεφορτώνονται μέσα στην Ελλάδα, είναι «ψιλά γράμματα» για τον κ. Βορίδη.

PreviousNext