Τροχοί & TIR

Άγιος Χριστόφορος: Ο προστάτης των αυτοκινητιστών

Σήμερα, 9 Μαΐου, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, που μαρτύρησε για την πίστη του στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δέκιου το 251 μ.Χ. Στην αγιογραφία, ο Άγιος Χριστόφορος εικονί
Κυριακή 09/05/2021 - 07:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο Άγιος Χριστόφορος θεωρείται προστάτης αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού
Ο Άγιος Χριστόφορος θεωρείται προστάτης αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού

Σήμερα, 9 Μαΐου, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, που μαρτύρησε για την πίστη του στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δέκιου το 251 μ.Χ.

Στην αγιογραφία, ο Άγιος Χριστόφορος εικονίζεται να μεταφέρει στον ώμο του τον Χριστό. Η παράδοση αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από ένα χείμαρρο, επειδή δεν υπήρχε γέφυρα. Όταν πέρασε και τον Χριστό πήρε το όνομά του Χριστόφορος («Χριστόν φέρει»).

Κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο Άγιος Χριστόφορος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των αμπελιών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα από την πτώση χαλαζιού.

Στους νεότερους χρόνους, άρχισε να θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού (ΣΕΜ), ενώ είναι και ο πολιούχος της πόλης του Αγρινίου.

Το ΤΡΟΧΟΙ & TIR εύχεται, και με αφορμή τη σημερινή ημέρα, στους οδηγούς και αυτοκινητιστές να είναι πάντα καλοτάξιδοι και ασφαλείς στα δρομολόγιά τους.

PreviousNext