Τροχοί & TIR

Ακόμα μια νταλίκα διακινητή με πέντε μετανάστες

Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάσ
Δευτέρα 22/11/2021 - 15:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), έφτασε στις 19/11/21 στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα πέντε μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν ο συρμός (τράκτορας) και επικαθήμενο, ενώ ο οδηγός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Και 6 σε βαν

Επίσης, στις 20/11/21, συνελήφθη το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

PreviousNext