Τροχοί & TIR

Αναβαθμίζεται ο άξονας Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου

Τα έργα που αλλάζουν τη Χαλκιδική συνολικού ύψους 165 εκ. ευρώ παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη
Πέμπτη 14/07/2022 - 14:22
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα έργα που αλλάζουν τη Χαλκιδική συνολικού ύψους 165 εκ. ευρώ παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα, ένα κομμάτι 12,5 χιλιομέτρων, ιδιαίτερα προβληματικό και επικίνδυνο.

Πρόκειται για έργο που εκκρεμούσε από το 2010 και μέσα σε τρία χρόνια ωρίμασε και δημοπρατήθηκε. Και ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021 έχει παραδοθεί ένα σημαντικό μέρος του. Ενώ το σύνολο του έργου, που προχωράει πιο γρήγορα και από τα χρονοδιαγράμματα, θα παραδοθεί ως το τέλος της χρονιάς.

Αντίστοιχα, στον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη- Νέα Μουδανιά- Ποτίδαια, έκλεισε μια -πέρα από κάθε λογική- εκκρεμότητα 15 ετών, του επονομαζόμενου «ορφανού χιλιομέτρου». Ήδη από την εβδομάδα πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ακριβώς όπως είχε δεσμευτεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παραδόθηκε η διαπλάτυνση του δρόμου.

Τα άλλα έργα

Εξάλλου, μέσω του Προγράμματος Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας που δημοπρατείται άμεσα, διατίθενται επιπλέον 10 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου σε όλο τον νομό, όπως:

- Η βελτίωση του Λιμένα Νέου Μαρμαρά, ένα έργο με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ,

- Το φράγμα Χαβρία. Ένα μεγάλο έργο ύδρευσης, μια επένδυση 85,4 εκατ. ευρώ που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ και μπορεί να καλύψει μόνο του το 33% των συνολικών υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών της Χαλκιδικής. Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο το φθινόπωρο και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

- Προχωρά και η διαδικασία για την ωρίμανση των μελετών που αφορούν στο Φράγμα Πετρένια.

«Αποδεικνύεται ότι τα τρία αυτά χρόνια έγινε σημαντικό έργο, το οποίο είναι προπομπός για όσα ακόμη μπορούν να γίνουν», ανέφερε ο κ. Καραμανλής κατά τη σύσκεψη που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Γιώργο Ιωάννη.

PreviousNext